Få hjælp allerede i dag, book GRATIS intro samtale.

Angst er en stærk og ubehagelig følelse, det er en reaktion på stressede reaktioner, eller tidligere traumer, hvor hjernen tror, at noget lignende vil ske – og derfor udløser angsten.  Angst er mere udbredt, end mange går og tror, man kan ofte ikke se på mennekser at de er angste, detter er med til at 

Børn og unge med angst eller depression, ADHD eller spiseforstyrrelse består i 2016 af  32600 børn og unge

Denne tilstand er med til at svække livskvaliteten betydeligt – og det er derfor vigtigt, at man sørger for at få taget hånd om problemet – jo før, jo bedre.

Hvem rammes oftest af en angst?

Både piger og drenge, mænd og kvinder rammes af angst – men piger og kvinder rammes over dobbelt så ofte som drenge og mænd.

Angst kan skyldes mange ting i ens liv. Som oftest skyldes angst en form for nederlag eller et svigt i ens liv. Har ens forældre været ramt af en angst i sit liv, forøges ens chance for at blive ramt med 15 – 30%.

Psykoterapi hjælper på angst

Angst tærer på selvværdet og selvtilliden, og man rammes af mange negative tanker og følelser. Fx tanker om, at man ikke duer til noget som helst og er en dårlig forælder. Eller tanker om, at man er til besvær for andre mennesker, og at de ville være bedre tjent uden en. Mange oplever skyldfølelse, dårlig samvittighed, øget søvnbehov, udmattelse samt ændret appetit. Også de kognitive funktioner (hukommelse, koncentration og opmærksomhed) bliver påvirket. Ting, man tidligere havde nemt ved, kan pludselig opleves som svære og uoverskuelige.

Mellem to og fem børn i hver skoleklasse har en far eller mor, som er ramt af depression, angst eller anden psykisk sygdom. Depression medfører, at samværet mellem barn og forælder ofte er domineret af forælderens tristhed, og barnet kan have svært ved at skelne mellem egne og den voksnes følelser.

De fleste børn har tanker om, at det er deres skyld, at deres mor eller far er blevet syg. Børn kan have tanker om, at hvis de havde opført sig bedre, hjulpet mere til derhjemme eller ikke havde stresset mor eller far, så var vedkommende måske ikke blevet syg.

Måske er forælderen endda kommet til at sige det til barnet. Børn har brug for at vide, at det aldrig er deres skyld. Det er heller ikke de voksnes skyld. Børn har også tit en forestilling om, at de kan gøre deres mor eller far rask igen ved at være sød og ikke-krævende, hjælpe mere til derhjemme eller opmuntre mor eller far. Børn har brug for at vide, at det ikke er deres ansvar at gøre mor eller far rask igen.

Alle børn har en slags antenner, som registrerer, hvordan de voksne har det. Børn kan fornemme meget mere, end voksne tror. Når børn ikke får hjælp til at forstå det, de fornemmer og føler, vil de selv finde på en måde at forstå det på. Børn søger mening! Det bliver ofte en forståelse, som er fuld af tvivl, skam, skyld, angst og ensomhed. Derfor er det vigtigt at tale med børn om det, de fornemmer.

Behandling af angst hjælper rigtig mange 

Om din behander

Mit navn er Laila Baltser, og jeg er din behandler og dertil parterapeut med høj faglighed og mange års erfaring. Jeg står klar til at støtte og vejlede dig gennem hele processen.

I mere end 15 år har jeg hjulpet børn og unge i hele Danmark.  Jeg har både personligt og fagligt stået i stormfulde udfordringer af alle mulige slags og ved om nogen, hvor svært det kan være, når livet slår knuder – men også hvor dejligt, kærligheden kan føles, når den spiller.

Siden jeg startede som selvstændig, har jeg undervist alle aldre på forskellige niveauer i, hvorfor vi som mennesker fungerer, som vi gør. Jeg har delt rundhåndet ud af alle de redskaber, jeg selv har lært, og som jeg ved virker på et liv, der fremmer det personlige lederskab på et højt fagligt niveau.

Min baggrund for at hjælpe

Jeg har mere end 25 års erfaringer i arbejdet med især børn, unge, familier, par, kvinder og mænd som havde brug for støtte og hjælp til et liv i mental og følelsesmæssig trivsel.

Jeg bruger både musikken og forskellige psykodynamiske redskaber til at skabe et rum hvor der er rart at være. Jeg har brugt musik som pædagogisk redskab i over 20 år og har bekæftiget mig med musikken siden jeg var 6 år gammel.

Derudover er jeg certificeret socialpædagog og psykoterapeut med speciale i stress, angst og parterapi. Jeg har gennem utallige kurser, videreuddannelse og personlig udvikling, specialiseret mig i familiens og parforholdets trivsel og kommunikation.

Jeg har blandt andet arbejdet inden for områderne familie og spædbørn, psykiatrien, misbrug og afhængighed, undervisning af anden etnisk herkomst, børn og unge, autisme og ADHD, ledelse og supervison.

Siden 2015 har jeg haft par og familieterapien v. Laila Baltser i Haderslev (Sønderjylland) hvor jeg hjælper hele familien tilbage i trivsel.

Jeg hjælper dagligt mennesker med angst. Igennem samtaleterapi og musikterapi lindres symptomerne og mange bliver over tid helt symptomfri.

Få hjælp i dag, kontakt mig på telefon 22 96 66 40 eller skriv en besked via min kontaktformular

Du kan læse mere om de forskellige angstformer HER

Tag din angst test HER