Derfor dør kærligheden aldrig en naturlig død

Kære Læser

Tak fordi du læser med, jeg glæder mig altid til at skrive det der særligt optager mig og jeg vil så gerne høre hvad du tænker, jeg håber noget af det jeg skriver giver dig stof til eftertanke.

Jeg er pt. særligt optaget af hvad det er der sker når konflikterne raser, orderne flyver sårene gennem luften, når vi bukker sammen og bøjer os i skyld og skam, når vi pleaser, blive tavse, bekymre os unødvendigt og plages af konstant dårlig samvittighed, når vi trøster os med alkohol, mad, arbejde og for meget skærmkiggeri og meget meget mere …

For at undgå at mærke det der nærer og giver os varme.

Nu da weekenden og efterårsstemningen står for døren.

Har jeg lyst til at dele mine erfaringer med dig 💕

Derfor dør kærligheden aldrig en naturlig død.

Kærlighed dør aldrig en naturlig død. Den dør af manipulation, løgnagtighed og ubearbejdede overvældende oplevelser fra barndommen.

Overvældende oplevelser kan dukke op i os mange år senere. De viser sig i situationer ved at man bliver hylet ud af den og reagerer uhensigtsmæssigt og impulsivt.

Når vi har fået en sådan oplevelse på afstand, er vi ofte bagkloge, fordi vi oplever at vi bare skulle have gjort noget andet end det vi gjorde eller sagde.

Intellektuelt er vi meget kloge, men kroppen og sindet har sit eget liv og reagerer på rygmarven, fordi vi på et tidspunkt i vores liv er blevet overvældet og ikke har været i stand til at bringe den i balance igen.

Det er følelser som vi ikke er i stand til at at kontrollere, hvis vi kommer i situationer, der minder os om den situation, der bragte os ud over kanten.

Det “sted”  med disse enorme kræfter hindre os i at bevare kærligheden til hinanden, fordi vi ofte impulsivt forsvarer os når vi overvældes.

Mange af de problemer vi ikke er i stand til at løse har rod i sådanne oplevelser og fører ofte til skilsmisse.

Vores kærlighedsliv kan kun lykkes når vi tør være åbne og nysgerrige, når vi trækker os eller løber vores vej, så er det fordi vi er bange og ikke helt kender årsagen til vores egne reaktioner. Mange af os havner ofte i stivnet diktatur og fortidens uløste problemer.

Vores reaktioner og symptomer kan ligge i dvale og ophobes gennem mange år, og de kan kommer klart frem i forbindelse med hengivelse og kærlighed.

Det er vores historie der gør os til den unikke person vi er og det er vores historie der spænder ben for, om vi tør hengive os til kærligheden.

Jeg har været igennem hele balladen igen og igen. På et kursus for nylig i stemmens kraft, mærkede jeg betydningen af mine gamle sår der sprang op, det gjorde ondt og jeg tænkte “det her kan da ikke være godt for nogen!”

Men det var det, jeg kom hjem til mig selv, det var tiltrængt og jeg kunne meget bedre adskille mig fra min mand, lytte til mig selv og sætte ord på mit,, lytte til min mand med megte mere åbenhed og nysgerrighed.

***

Derfor starter jeg altid et parforløb med at have fokus på forhistorien og dele den med hianden. I vores historier er vi ofte blevet overbeviste om at der enten er noget galt med en en selv eller med partneren. Det værste er, at vi tror det der er galt, “bare” er noget man kan fjerne, eller noget man må leve med.

Det er ikke sandt, vi skal ikke leve ulykkeligt eller give op.

I de parforløb jeg tilbyder, lægges der vægt på den svære vigtige samtale i en proces. Der trænes samtale og dialog imellem møderne og vi arbejder løbende med årsager til frygt og forsvars systemer.

Alt dette foregår sammen med mig og mellem møderne. Og jeg følger og sparre med jer hele vejen igennem processen.

I processen genenmgåes løbende teori og der er fastlagt træning og opgaver for at det hele skal give sammenhæng og mening for begge parter. Dette er vigtigt for at man som par opnår tryghed og tillid til at kunne være åbne og nysgerrige på sig selv og den anden.

Nogle par vælger at mixe forløbet med skype eller telefon samtaler og fysiske møder hos mig. Andre har det bedre med hele dage, hvor de indlægges en intro og en opfølgnings samtale hos mig eller på skype / telefon.

Det er meget individuelt hvad der fungere bedst fior par, derfor taler vi altid om behov og ønsker i den første afklarende samtale som er helt gratis.

Hvis du er interesseret i at læse mere om de forskellige forløb til par kan du finde dem 👉  HER

Kærlig hilsen med ønsket om en åben og nysgerrig tilgang med din partner 🎁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *