Når vi mødes med hårdhed og kynisme blafre vores nervesystem

Når ví møder hinanden eller os selv med hårdhed, reagerer vores nervesystem uanset om hårdheden rettes indad eller mod dem vi elsker. Det er super godt at kroppen reagerer – det er et signal om at kærligheden mangler.

Ubalance i nervesytemet skaber nemt indre konflikt og dermed stress i parforholdet. Alligevel kæmper mange videre uden at få den rigtige hjælp.

Vores nervesystemer er ret komplekse. Vi reagere forskelligt på pres og når vi ikke kender årsagen til det der udløser den, fortsætter vi som vi plejer ad samme spor. Det er super ærgerligt når der nu er noget at gøre.

Der er en del du kan gøre

Der er faktisk en del du kan gøre for at få et mere balanceret nervesystem. – en forbedret vejrtrækning, træning af din tankevirksomhed, fokus på din fysik, opmærksomhed på dine kommunikation med dine nære relationer, er alt sammen med til at give dig en bedre søvn. Med stabil søvn og mentale pauser i hverdagen vil du opleve mere overskud til at fokuserer på dig og dine behov.

At få et mere balanceret nervesystem handler om at være mere bevidst. Det bliver du ved at få indsigt og forståelse i hvorfor du reagerer som du gør. Ikke ved at lukke ned og tænke at du bare skal tage dig sammen. Det virker desværre kun modsat.

Dygtig parterapeut nær Sønderborg

Det kræver overblik og en plan at balancerer nervesystemet

Det kræver overblik og en plan der virker, hvis du vil have det bedre og et mere balanceret nervesystem.

Det er præcis den plan Laila Baltser har udviklet igennem et personligt trivselsforløb. Forløbet er til kvinder og mænd der oplever stress, angst og depression og som ønsker redskaber til at få mere balance i nervesystemet.

Det sagde Tina om sit forløb:

“Jeg valgte at komme til dig fordi jeg jo vidste, at du var nærværende og til stede. Rar at tale med og du kan nemt sætte dig i mit sted. Det er aldrig svært at fortælle dig ligeud, hvordan jeg føler og hvad det er jeg har på hjertet. Du gør, at jeg aldrig har følt mig forkert og jeg er vokset hver gang, vi har haft en samtale. Men jeg kom fordi jeg stod et sted hvor jeg ikke kunne føle mig selv.

Jeg havde glemt mig selv og havde i for lang tid, styrket og hjulpet andre, så jeg var blevet temmelig træt. Jeg var anspændt, ulykkelig, havde dårlig samvittighed og tankemylder. Jeg havde svært ved at forstå hvorfor jeg ikke kunne blive ved med at give ud af kærlighed, men også havde brug for at blive fyldt op. Mit selvværd var meget lille.

Ved at komme til dig deltog jeg i et forløb. Her har jeg lært at pausere tankerne. Det har jeg gjort ved at ændre fokus, Lære vejrtrækningsøvelser, bruge lænestolsøvelsen og bodyscan øvelsen. Ved at gå daglige ture har jeg øvet mig på at dreje min opmærksomhed
hen imod det der for mig giver styrke og troen tilbage. Troen på at jeg godt kan. Troen på at jeg er god nok som jeg er. Altså trænet mit mindset og få positive tanker.

Det har jeg lært

Jeg har lært at acceptere smerten hvis den dukker op og give den plads. Ved at skrive min unikke historie er jeg også blevet opmærksom på gamle mønstre og hvor mine tanker startede i mit liv og i hvilke relationer. Ved at blive bevidst om dette, kan jeg passe på mig selv, og ikke lade mig styre af andre. Jeg er også blevet opmærksom på mine værdier og drømme.

Øvelserne bruger jeg ikke pt, men jeg ved, at hvis jeg begynder med at blive trist, så er det sikkert fordi, jeg igen har givet for meget og at det derfor er tid til, at jeg igen må gå de daglige ture for mig selv og styrke det positive mindset. At passe på sig selv bliver en livs opgave. Om noget kunne være anderlede … Nej det tror jeg såmen ikke. Du skal i hvert fald have mange tak. Tak fordi du havde tid. Tak fordi du altid har ladet mig tale færdig og ikke smidt mig ud af døren selvom tiden løb.

Ha det godt kære Laila.
Knus og kram fra Tina

Dygtig parterapeut nær Sønderborg og Aabenraa

Hjælper kvinder og mænd med at stabillisere nervesystemet igennem forløb – Og tilbyder hjælp til par der kæmper med stress og konflikter, selvom de elsker hinanden.

Det er ret vigtigt at blive bevidst om egne mønstre for at kunne berolige nervebanerne. Det er både vigtigt for sin egen trivels skyld og for nærheden og trivslen i parforholdet.

Det kan nemlig være rigtig svært at have en tryg og nærværende dialog når bare den ene af parterne oplever ubalance i nervesystemet

Rigtig mange par oplever stress i forbindelse med skænderier, som om der er noget galt i at skændes. Årsagen stammer ofte fra det man har oplevet som barn både som helt lille, i skoletiden eller senere hen i parforhold og på arbejdspladser.

Når vi er blevet mødt med hårdhed og kynisme, sker der en indre tilbagetrækning som kan føre til kulde, kamp eller flugt alle stategier for at overleve og værne sig fra det hårde. For at blødgøre det hårde er vi nødt til at kende vejen til vores indre for at turde lukke op igen.

Denne proces sker gradvist og bedst med nænsom tålmodighed.

Dygtig parterapeut nær Sønderborg og Aabenraa

Tilbyder sparring under hele processen, – dette for at sikre mest mulig udbytte af forløbet og de mål der er sat

Du finder mere om mix – forløb til parforholdet HER

Mental og følelsesmæssig trivsel er et individuelt onlineforløb hvor du har mulighed for at tilkøbe sparring med Laila Baltser

Se mere om trivselsforløbet HER  

Kontakt parterapeut Laila Baltser HER