Musikterapi i Aaabenraa

Musik terapi i Aabenraa

Hvad er så egentlig musik terapi ?

Musik terapi er en nonverbal terapiform, der er særlig velegnet til mennesker der har svært ved at sætte ord på følelser og som oplever, at sproget er utilstrækkeligt. Brugen af musik og natur er også velegnet til mennesker som er alt for gode til at intellektuallisere og distancerer sig fra egne følelser.

Musik terapi giver mulighed for at komme i kontakt med og udtrykke følelser uden ord. I musikken og naturen synliggøres konflikter og problemstillinger og den verbale del af terapein giver mulighed for reflektion og bearbejdning. Den terapeutiske proces sigter mod at bruge kreativitet og spontanitet i en individuel udvikligsproces. Naturlig sanse terapi med musik, tager udgangspunkt i styrkesider og og potentialer .

Musik terapi i Aabenraa

Vores krop fortæller os så meget …

Og når vi lytter til os selv kan vi meget mere end vi er bevidste om. Vores stemmer giver os muligheden for at udtrykke det vi ønsker og tilsammen, når vi er mere bevidste om os selv, kan vi udtrykke os mere tydeligt, sætte grænser og agere ægte og levende i samspil med andre.

Hvis vi vil være nærværende, fri og i kontakt.

Kræver det at vi ikke er bange. Det er supersmart, at endofinerne kunne holde stenalderkvinden frisk og godt tilpas efter en fødsel, så hun kunne beskytte sit barn mod kulde og vilde dyr. Men det er mindre smart, når vi som nutidsmennesker misbruger vores endofinproduktion.

Det sker, når vi ikke mærker kroppens faresignaler i fx en meget stresset arbejdsperiode, hvor vi har overskredet vores grænser for mange gange og ignoreret udmattelsen. Vi bliver så at sige bedøvet af endofinerne, så vi ikke mærker at kroppen og hjernen er på vej mod sammenbrud. Kroppen tror, vi er i en farlig situation, og derfor tvinger den os til at fortsætte. At ignorerer udmattelsen, vil på kort sigt give søvnproblemer og generelle problmer med at falde til ro. Imens effekten på lang sigt, kan udløse stress, angst eller depression

Musik terapi i Aabenraa

Når vi lytter til vores signaler og er i ro med det vi mærker, så er det muligt at udtrykke og efterleve vores naturlige behov, uden skyld og skam følelse. Dette medfører ofte en oplevelse og følelse af frihed til at være den person vi ønsker at være.

Når vi bevæger os, lytter til musikken og bruger vores stemme og toneregister kommer vi helt automatisk i kontakt med os selv. Det er rigtig godt, fordi vi har brug for at føle os levende, så vi kan udvikle os. At arbejde med stemmen, instrumenter og krop øger bevidstheden og hjælper os med at være nærværende og empatiske.

Når vi synger, spiller og bruger vores toneregister, bliver vi optemte og mærker vores følelser, det frigiver helt automatisk det vigtige naturlige hormon, kaldet, oxytocin, også kaldet kærlighedhormonet. Vi har alle brug for at kunne mærke kærlighed i form af, nydelse, styrke og samhørighed.

Musik terapi påvirker vores krop og psyke og er som evidensbaseret behandligsform, blevet mere udbredt de seneste år. Læs artikel fra magisterbladet: Forskning: musikterapi er effektiv mod stress:

https://www.magisterbladet.dk/news/2017/oktober/musikterapiereffektivmodstress

Du er velkommen til at kontakte mig og høre nærmere om musik terapi er noget for dit barn. Book din gratis samtale HER og hør nærmere

Kontakt Laila Baltser

Udfyld kontaktformularen, du hører fra mig inden for 24 timer 😊

=

Vil du gerne vide mere om hvordan jeg kan hjælpe dig eller jer?