Musikterapi

Laila

Har du styr på dig selv og dit parforhold? Det er et af de spørgsmål jeg ofte bliver spillet. Og nej for søren da, jeg laver fejl, jokker i spinaten og må indimellem sige undskyld, præcis som alle andre og heldigvis er det blevet meget nemmere igennem mit personlige arbejde at være åben og ærlig, uden dårlig samvittighed. Det har ikke altid været nemt for mig at føle mig god nok – jeg prøvede hele tiden at leve op til andres forventninger, fordi det var det jeg havde lært. Jeg troede virkelig i rigtig lang tid, at jeg skulle være perfekt, både som mor, kollega og som partner.

Mit livsmål har forandret sig fra dårlig samvittighed til følelsen af indre frihed.

Jeg voksede op med min mor og far og min søster i Jylland. Min mor kæmpede med psykiske udfordringer og følte sig aldrig helt god nok. Min far arbejdede rigtig meget og virkede ofte fraværende og træt, når han endelig var hjemme. Det var selvfølgelig svært og ensomt at være barn i en familie med manglende overskud og dårlig samvittihed. Men de gjorde hvad de havde lært, nemlig at klare tingene –  i deres tid skulle “man” virkelig bide tænderne sammen – kæmpe sig fremad, til den sidste dråbe, uden at klynke.

Da skammen slap sit tag,

Jeg var helt ung, på vej i uddannelse og skulle føde mit første barn, da jeg mærkede forandringen. Jeg fornemmede det som en voksende vulkan, en indre kraft der skulle blive min redning til at forandre det jeg længes så dybt efter, nemlig friheden til at være mig. Jeg brugte min nysgerrighed og gik på opdagelse i psykologiens univers, spillede en masse musik og blev klogere på mig selv. Jeg besluttede at ville gøre en forskel – jeg ville hjælpe andre med at slippe fri af ensom skamfølelse og kommunikerer åbent og kærligt.

Jeg elsker mennesker, derfor hjæler jeg mennesker til at finde ind i kærligheden.

Det blev min mission, at lære andre at træde frem og kommunikerer indefra og det er jeg ret vild med.

Min personlige og faglige rejse har betydet, at jeg i dag lever min lyst som før var baseret på pligt. I dag er mit liv fyldt med alt det jeg elsker og det bedste af det hele er, at jeg tør stå ved det og dem jeg elsker.

Jeg har udviklet mit liv til at være lettere, sjovere og meget mere inspirerende, fordi jeg ved hvordan jeg bevæger mig fra de opslidende pligter til den lystbetonede kærlighedsdans – og så elsker jeg at hjælpe mennesker med alle slags finurligheder.   

Jeg tror på livet og det kærlige rum

Jeg tror på et godt liv handler om:

Kærlighed:

Størst af alt er kærligheden og det begynder med kærligheden til os selv.

Tryghed:

Når vi føler os trygge, åbner sanserne sig automatisk

Tillid:

Skaber nærhed mellem relationer og forhindre ensomhed

Inspiration:

Bevægelse og flow gør, at vi altid kan vende tilbage, uanset hvad der sker.

Der findes mange misforståelser inden for psykoterapi …

Mange ved faktisk ikke hvad psykoterapi er og forveksler det med sådan noget hokus pokus hjernevask agtigt noget. I virkeligheden er psykoterapi det der sker i mellem to mennekser og hvordan vi håndtere kontakten bedst. Mange tror at psykoterapi er massage og at man ligger på en briks.

I gamle dage lå man faktsik på en briks og fortalte hvordan man havde det. I dag sidder man sammen i hver sin stol og samtaler og der er ikke fysisk kontakt, men øjenkontakt. Man taler sammen og får redskaber til at håndterer det der er svært.

Mange vælger i dag at samtale over video eller via telefon møder, det fungere faktisk rigtig godt og er en super god løsning hvor du både sparer tid og penge. Mange tror at psykologer arbejder anderles end psykoterapeuter.

Det gør de på måde også og på en måde ikke. Psykologer og psykoterapeuter arbejder forskelligt, fordi de har specialiseret sig forskelligt og er forskellige personligheder med forskellige interesser.

Ellers er der ikke den store forskel, psykologer og psykoterapeuter hjælper begge mennesker, med at få det bedre igennem samtaleterapi.

Hvordan virke parterapi ? 

Hvorfor terapi ?

kontakt Laila Baltser 

Psykologisk rådgivning for par & familier

Kontakt på telefon / sms 22 96 66 40