Behandling af depression i Aabenraa og Haderslev

Depression er mere udbredt, end mange går og tror.

Få hjælp allerede i dag book din GRATIS afklarende samtale.

Faktisk bliver mere end 500.000 danskere ramt af en svær depression i løbet af deres liv – og tilmed endnu flere bliver ramt af en mildere form for depression.

Denne tilstand er med til at svække livskvaliteten betydeligt – og det er derfor vigtigt, at man sørger for at få taget hånd om problemet – jo før, jo bedre.

Hvem rammes oftest af en depression?

Både mænd og kvinder rammes af depression – men kvinder rammes over dobbelt så ofte som mænd.

En depression kan skyldes mange ting i ens liv. Som oftest skyldes en depression en form for nederlag eller et svigt i ens liv. Har ens forældre været ramt af en depression i sit liv, forøges ens chance for at blive ramt med 15 – 30%.

Psykoterapi hjælper på depression

Depression tærer på selvværdet og selvtilliden, og man rammes af mange negative tanker og følelser. Fx tanker om, at man ikke duer til noget som helst og er en dårlig forælder. Eller tanker om, at man er til besvær for andre mennesker, og at de ville være bedre tjent uden en. Mange oplever skyldfølelse, dårlig samvittighed, øget søvnbehov, udmattelse samt ændret appetit. Også de kognitive funktioner (hukommelse, koncentration og opmærksomhed) bliver påvirket. Ting, man tidligere havde nemt ved, kan pludselig opleves som svære og uoverskuelige.

Mellem to og fem børn i hver skoleklasse har en far eller mor, som er ramt af depression, angst eller anden psykisk sygdom. Depression medfører, at samværet mellem barn og forælder ofte er domineret af forælderens tristhed, og barnet kan have svært ved at skelne mellem egne og den voksnes følelser.

De fleste børn har tanker om, at det er deres skyld, at deres mor eller far er blevet syg. Børn kan have tanker om, at hvis de havde opført sig bedre, hjulpet mere til derhjemme eller ikke havde stresset mor eller far, så var vedkommende måske ikke blevet syg.

Måske er forælderen endda kommet til at sige det til barnet. Børn har brug for at vide, at det aldrig er deres skyld. Det er heller ikke de voksnes skyld. Børn har også tit en forestilling om, at de kan gøre deres mor eller far rask igen ved at være sød og ikke-krævende, hjælpe mere til derhjemme eller opmuntre mor eller far. Børn har brug for at vide, at det ikke er deres ansvar at gøre mor eller far rask igen.

Alle børn har en slags antenner, som registrerer, hvordan de voksne har det. Børn kan fornemme meget mere, end voksne tror. Når børn ikke får hjælp til at forstå det, de fornemmer og føler, vil de selv finde på en måde at forstå det på. Børn søger mening! Det bliver ofte en forståelse, som er fuld af tvivl, skam, skyld, angst og ensomhed. Derfor er det vigtigt at tale med børn om det, de fornemmer.

Behandling af depression hjælper rigtig mange 

Jeg hjælper dagligt mennesker med depression. Igennem samtaleterapi og musikterapi lindres symptomerne og mange bliver over tid helt symptomfri.

Få hjælp i dag !

Du kan læse mere om depression HER

Tag din depressions test HER