Kan nemt ødelægge julestemningen og skabe afstand.

Jule stress, Corona stress, arbejdsstress, indre selvværdsstress, manglende opmærksomhed eller sex, uanset hvad det er der stresser dig, påvirker det først fremmest dig selv – dernæst dit parforhold – deriblandt børnene og hvis du overhører signalerne, bliver det kun værre.

Når vi er stressede, er vi automatisk dårligere til at vurdere hvad der er godt at gøre og når vi ikke ved hvad der er godt at gøre, kan vi blive stressede.

Stress kommer af pres enten inde fra os selv eller ude fra omverdenen – ofte kulminerer det med et mix af flere ting og det kan være uhyre svært at sætte en finger på hvad det præcist er der stresser.

Stress og frustrationer i parforholdet

Det de fleste ved er, at når noget er frustrerende, så reagere vi ofte uhensigtsmæssigt, enten ved at blive irriterede eller ved at blive stille og tilbagetrukket.

Det er faktisk en super god ide at finde årsagen til hvad det er der stresser dig, men først og fremmest skal du have redskaber til at få dit stress niveau ned.

De fleste kæmper med dette alene og rigtig længe – rigtig mange uden at vide hvor galt det egentlig står til.

Det er her konflikterne og misforståelserne får sin næring i parforholdet og når vi for alvor er røget af sporet, så er det pokkers svært at komme tilbage nærheden, der hvor de kærlige følelser bor.

Hvorfor er det sådan tænker du måske nu –

Her kommer svaret – det er fordi dit mindset er gået i miskmask, det er forældet, fastlåst – slapt og trænger til træning.

Det sværeste for os mennesker er at lave om på vaner og sådan er det også med vores måde at tænke på.

Det handler om at DU lærer at tænke anderledes om dine tanker og det kan man først når man har de rette redskaber og går i træning.

Kroppen elsker gentagelser når den får præcis de stimuli den har behov for – det er nemlig sund næring der er behov for både mentalt, fysisk og relationsmæssigt som sænker stress.

Med andre ord, når disse 3 vigtige faktorer spiller sammen – så trives vi. Når vi eks. tænker ”kom nu tag dig nu sammen, du skal bare lige give den en skalle ekstra, så har vi balladen, frustrationerne, angsten – for pres uden mentale pauser, skaber pres oven på pres.

Derfor er der alt mulig grund til at sætte ind NU! først med mentaltræning dernæst med relations træning den vigtige trygge samtale og ikke omvendt.

Det er det vi ofte misforstår, vi kan ikke høre eller fokuserer godt nok når vi ikke trækker vejret dybt

Stress og frustrationer i parforholdet

Mit trivselsprogram indeholder bla. konkrete træningsredskaber til mentalisering, så I kan komme i gang med den vigtige udviklende samtale som skal bringe jer tættere sammen, uden at I opgiver jer selv.

Hvad Pia og Simon sagde om deres forløb:

“Den terapi og rådgivning, vi har fået hos Laila, har været guld værd. Laila har hjulpet os igennem vores sværeste år nogensinde. Vi er gået igennem et år med fødselsdepression og parforholdsproblemer, men med Lailas hjælp er vi kommet godt ud på den anden side.

Her finder du mere om:

Trivsels programmet

Mix – foløb til par

2 dages retreat for par, stressfri zone i Gråsten 

læs mere om problemer i parforholdet stresser mænd