Kære Læser.

I parforholdet er der mange områder der skal tages hånd om.

Vi er super gode i de danske familier til at håndtere de praktiske opgaver og undersøgelser viser, at opgaverne i hjemmet bliver mere og mere ligeligt fordelt i mellem mænd og kvinder.

Kommunikationen kan vi træne og hvis vi har svært ved den kan vi få hjælp. vi kan være opmærksomme på faresignalerne og vi kan huske på at have egentid og dyrke vores egne interesser, så vi også har noget ”udefra” at bringe ind i forholdet, ny energi og oplevelser.

Men ofte glemmer vi den følelsesmæssige del, som faktisk var et af de største grundlag, vi gik ind i forholdet på i sin tid. Mange par tror fejlagtigt, at sex er noget som ”bare” skal fungere af sig selv. Men utallige erfaringer fortæller, at danskernes sexliv skranter for fulde blus!

Er jeres sex liv gået på pause ?

Sådan skruer i op for kæreste tid …

Derudover er vi ikke særlig gode til at tale om det – trods mediernes oplysning om alt muligt inklusiv danskernes sex liv, er det bare stadigvæk svært at sige ”Ved du hvad skat, jeg vil bare helst have at du rykker hånden lidt til højre” eller ”Det ville være SÅ lækkert hvis du gav et blowjob i aften” eller ”jeg er så ked af, at jeg ikke kan få orgasme og jeg er overbevist om, at der er noget galt med mig, tror du, der er det, og hvad kan vi gøre”.

Hvis sex skal fungere, bare en smule, som i starten, så må vi også gøre nogle af de ting, vi gjorde i starten, og det er at byde ind på det følelsesmæssige område.

Det handler dybest set om sansestimulation, gode fællesoplevelser, kærtegn og ikke-seksuel berøring. For hvis man fokuserer på, at det skal have en seksuel afslutning, (præstation) så fjerner man nydelsen i situationen.

Det handler både om sensualitet og seksualitet.

Så at være til stede i nuet, under nærheden og sensualiteten, plejer altså både den følelsesmæssige og den seksuelle relation. Og hvis man vælger, bevidst eller ubevidst, ikke at pleje denne del, jamen så forringer det altså lysten til at være tæt på hinanden seksuelt og specielt for kvindens vedkommende, hvor lysten til sex jo starter alle andre steder end i sengen.

Der er mange måder at dyrke intimitet og nærhed på. Og hvad man kan lide at lave er jo forskelligt fra forhold til forhold.

Hjemme hos os elsker vi dybe samtaler i sofaen om morgenen imens vi drikker kaffe under dynen og hunden slænger sig ved ildsttedet. lange gåture ved stranden og i skoven med vores hund, spise brunch i byen (hvilket jo kan være noget besværligt, hvis man er småbørnsfamilie) en weekend tur i sommerhuset ved vestkysten, hvor vi blæses godt igennem og spiser masser af fisk osv.

En lille – stor OBS ! hvis der har været utroskab imellem jer, så husk tilliden skal bygges op igen. Jalousi dræber lysten til at åbne op og den bedste måde at finde tilbage til tilliden er, at udtrykke og rumme de følelser der kommer, – både de grimme og de sårede.

Er jeres sex liv gået på pause så skru op 

Hvis I er kommet ind i en blindgyde hvor misfortåelser, skænderier eller passivitet er blevet en del af hverdagen, så er det nok fordi I ikke helt ved hvad I skal stille op.

Prøv i første omgang at mærke efter, hvad der er god tid sammen i jeres forhold, og bliv evt. inspireret af gode ideer i ser i jeres omgangskreds.

Hvis I synes, det er for svært for jer, at komme tættere på hinaden på en kærlig åben måde og I opdager I har brug for sparring og redskaber til kommunikationen …

Så vil jeg rigtig gerne være den der hjælper jeg jer med hvordan I gør   ?

De fleste par der har forløb hos mig, vælger at mixe et forløb hvor det er muligt at indlægge individuelle samtaler, sammenhængende timer eller to dage med 4 – 5 timer. Samtalerne kan foregå over skype eller hos mig (hverdage, aftener eller weekender).

Da det kan være svært at få dagligdagen til at hænge sammen med alt det praktiske, fungerer det at lægge timer sammen rigtig godt, fordi der er afsat god tid til fordybelse med fokus på det I ønsker at få hjælp til.

Min erfaring viser nemlig, at ingenting forandre sig mellem jer, hvis vi bare lige når at skrabe lidt i overfladen.

Processen mellem samtalerne, er afgørende for om I rykker jer derhen hvor I gerne vil ( Ingen laver forandringer ved at knipse i fingene eller læne sig tilbage, det ved vi i virkelighedne godt )

Derfor har I, i et mix forløb til par, 10 timer som I fordeler efter jeres fælles og individuelle behov, løbende træning og øvelser som tilrettelægges så det matcher jer.

BONUS

Mailsparring mellem sessionerne har den fordel at I ikke taber pusten og giver op undervejs i processen …
Mailsparring med mig under hele jeres forløb sikre jer at I når I mål med det I ønsker at ændre.

Find mere om hvordan det foregår KLIK HER

I finder parterapeut Laila Baltser I Haderslev i området tæt på Kolding, Aabernaa og Sønderborg

Læs også “dårlig samvittighed i parforholdet og hvad der sker” HER

Hvis I ønsker en snak med mig om et forløb er noget for jer, så kontakt mig gerne via kontakformularen eller direkte på telefon. 22 96 66 40

Eller book en tid i min kalender: