Kære Læser.

Her skal du møde Gert og Helle, de er sådan en ganske almindelig småbørnsfamilie som kæmper med at få dagligdagen til at hænge sammen.

Det de kæmper mest med, er at finde tid til at være der nok for børnene. Det troede de i det mindste da de kom hos mig første gang. Det viste sig nemmelig at de i alle mulige forsøg på at få det hele til at nå sammen, både glemte at prioriterer tid til sig selv og til hinanden.

Konsekvensen blev at de begge blev mere og mere pressede uden at lægge mærke til hvad det var der skete. Faktisk blev Gert sygemeldt fra sit job i en periode, fordi han mistede overblikket, koncentrationen og ikke magtede alle opgaverne.

Han kæmpede som en gal for at få det hele til at hænge sammen. Ja det gjorde de begge to.

Det hele var simpelthen blevet for meget for ham og hans symptomer var hovedsagligt høj alarmberedskab og dårlig nattesøvn.

Undgå skilsmisse og slip kampene

De blev enige om og de t havde detalt om længe, at hvis de skulle fortsætte sammen var de nødt til at søge hjælp. De følte sig slidte og trætte da vi sad overfor hinanden og det første der var at gøre var at tale om hvordan de hverisær havde det.

Og det gav mening, det var nemt at forstå at de var pressede og ikke orkede særligt meget da jeg hørte dem fortælle.Det eneste de havde kunnet var at kæmpe.

Det var fordi de var havnet inde i den her fælde, hvor det var umuligt at at se mulighederne. Der var tunnelsyn, for alvor lukket for fokus på dem, sig selv og det her med egne behov.

Alt som i ordet ALT handlede om børn.

PLUS selvfølgelig …

jobs, praktiske opgaver og fritidsinteresser, ja, du kan nok regne ud, at når dagen var omme var der NUL overksud til hverken sex, samtaler eller nusserier.

Alt det her gjorde ingen dem på nogen måde bevidst for at generer nogen eller sig selv. Det er det der sker når vi gerne vil være de PERFEKTE forældre og den perfekte samlever. Men det er der jo ingen der kan eller skal være.

Da Gert og Helle sad der sammen med mig trillede der en del tårer, da de opdagede hvad de havde gang i og hvad det hele handlede om.

Vande og nære kærligheden

Gert sagde “hvor føles det fantastisk godt at få fokus og tid til os, det er som om presset letter nu og så er det meget nemmere at forstå hvad det er der sker” 

Helle sagde “pyhh det er godt nok svært og uvant det her, men jeg kan mærke at jeg har brug for at sige hvordan jeg har det og at jeg får det bedre når jeg gør det. Jeg er så glad for at vi sidder her nu sammen”

Gert og Helle blev klar over at de fokuserede mest på dagligdagen og glemte dem selv og hianden. Det betød at de gik i gang med øvelser og træning i den vigtige samtale, fik afsat tid til fysisk nærvær og kæreste tid, ja så fik de også redskaber til at nedsætte stress, dels ved at prioritere opgaver og værdier anderledes.

De knoklede i en længere periode hvor de kom hos mig, hvor vi trænede den vigtige samtale og lagde planer for stuktur og i holde fast I det de ville have mere af. De fik sænket presset og fik mere plads til dem, fordi de dybest set ville hinanden, selvom de var ved at give op.

Og det gik ikke altid stille for sig når følelserne var i spil.

Men det var nødvendigt og det var så rørende at følge dem i deres proces og høre hvor taknemmelige de også var for hjælpen undervejs. De holdt ved selvom det var hunde svært. Jeg ved det stadig er svært for dem indimellem, men de ved hvad de skal gøre når de kommer for langt væk fra hinanden, fordi de er blevet så meget klogere og det er susme det vigtigste.

Difinition på kærester

Læs også ” er jeres sexliv gået på pause” HER

Kærlig hilsen Laila – husk at vande og nære kærligheden.

Hvis I har brug for hjælp til kærligheden i jeres parforhold, så er jeg klar til  at være jeres sparringspartner.