Kære Læser 💚

Husker I at udtrykke jeres følelser og tage den vigtige samtale ?

Der er flere grunde til at parforholdet lider under stress.

Skilsmisseraten er på det højeste nogensinde, både i forhold der lige er begyndt og i langvarige forhold, er det meget normalt at der er en stor frygt for at udtrykke følelser. En frygt der specielt kommer frem når en af parterne i forholdet begynder at blive bange for at være sårbar. Grunden er, siger forskningen at parret får følelsen af, at det at udtrykke deres smerte eller taknemmelighed giver anledning til konflikt om hvem der skal vinde skænderierne. Og det er ret stressende for begge parter, ja for hele familien.

Søren sagde i terapien sidste dag, “det er rart og uvant at blive spurgt ind til følelserne og jeg kan mærke min krop bliver mere rolig når jeg ikke føler mig forkert på det jeg mærker, – det gør at det bare er nemmere at kunne lytte, også til det der gør ondt at høre”

Anneli sagde, “det giver bare så god mening hvorfor vi bliver bange og reagerer som vi gør, det føles meget nemmere ikke at flygte nu hvor jeg ved hvorfor jeg gør som jeg gør, det er så rart at der er tid til at gå dybere og hvor går 2 timer dog hurtigt”

At udtrykke følelser i parforholdet styrker nærheden 

Andre grunde der nemt udløser stress i parforholdet –

At vise ligegyldighed

Mangel på forpligtigelse

Mangel på humor

Mangel på tillid

Mangel på intimitet

Manglende engagement og interesse

Ikke håndteret stress

Alt sammen en facade hvor frygten for at miste eller det ikke at få den kærlighed som giver næring til at leve som et team.

Jeg bliver af og til spurgt om hvordan mit kærlighedsliv er, så fortæller jeg ærligt, at jeg er blevet gift og skilt 3 gange, at jeg har lært så meget om mig selv og kærligheden, at det smerter og gør lige så ondt for hver gang der kommer et farvel i den dybe tilknytning. Jeg vil vove den påstand, at jeg er blevet ekspert i at sige farvel, at håndterer min sorg, finde ind i dybere lag af mine kærlighedsbehov for at sige goddag til kærligheden på en ny måde.

I mit sidste ægteskab boksede vi med forskellighederne i at bygge murer og facader af sten og granit, til hvordann vi kunne bløde op med mere bevægeligt træ og varme. Fordi vi var forskellige steder i livet, blev det rigtig svært at mødes om det sårbare i hvilket tempo murene skulle brydes ned og hviklen slags kærlighed det skulle ersatttes med. Vi var faktisk gode sammen, men vi arbejdede hele tiden i hver vores retning af de forskellige følelseslag. Vi var ikke enige om at parterapi kunne være vejen og til sidst blev vi så trætte og kiggede hinanden i øjenen og indrømmede at det ikke gik. Der var ikke længere noget lim der bandt os sammen, det var en enorm smertelig og stressende proces.

Hvis I ønsker at investerer i jeres kærlighed i samarbejde med en parterapeut med mange års erafringer, både personligt og fagligt,- sætte fokus på de punkter hvor i følesesmæssigt føler jer forsømt, så I kan nærer og gøde kærligheden, så er det lige præcis der jeg er bedst 😍

Jeg har gået vejen og sagt farvel mange gange i mit 57 årige liv igen og igen, jeg har arbejdet intenst med mine sår og jeg vil gerne dele med dig hvad der har styrket kærligheden til mig selv og hvad der har hjulpet mig op på hesten hver gang. Når jeg følte mig allermest alene, bange, ked af det, vred og såret, har jeg alligevel haft mulighed for støtte og turdet række ud, det er jeg meget taknemmelig for, jeg er sikker på at jeg derved har undgået depressionen.

At udtrykke følelser styrker forståelsen og minimere stress

Her er de vigtigste støttemuligheder fra mit liv:

  • at tage til mit personlige rum hvor jeg blev hørt set og rummet på alt havd der var i i mig og ja det koster penge hver gang men jeg sætter et fast beløb af hver måned som kun er til mig og det jeg ved gavner mit personlige lederskab og min trivsel.
  • at have aftaler med personer der kender mig bedst og som jeg ved vil støtte og lytte, uanset om det er nat eller dag
  • at gå ture, hvor det kun er mig, mine følelser og tanker der følger med og bevæger sig et nyt sted hen
  • at danse til musik, bevægelse gør altså bare så godt, gider jeg altid ? nej men det hjælper at tvinge sig til det
  • at sætte gode lyst aftaler i kalenderen noget at se frem til og glæde sig til giver håb og inspiration
  • at gå tideligt i seng, tage en bamse med, finde trøst i at noget er forandre i morgen, drømmene hjælper til
  • finde mine mantraer frem, skrive dem ned, læse dem op, træne hjernen i kærlig, selvom det er svært
  • Lytte til lydbøger der inspirerer, meditaion, vejrtrækning og det gode selvkærlige liv
  • aftaler med veninder og mine børn hvor vi laver noget hvor der også indgår grineflip

Lider du eller jeres parforhold fordi det er svært at udtrykke følelser og har du eller I brug for min hjælp ?

Du er velkommen til at reservere en GRATIS intro samtale, hvor vi taler om hvordan kærligheden får nyt liv.

Se mere om Mix – forløb til par hvor I får hjælp både til jeres personlige udvikling, jeres parforhold og hvor I har mulighed for sparring mellem sessionerne. 

Læs også “ensomhed i parforholdet og hvad I bør gøre” HER

Pas godt på dig og kærligheden 🧡

Kærlige  hilsen Laila.