Kæreste Laila tak for dine vise ord, tid og din hjælp til mig i det hele taget. Jeg er så taknemlig for at du tog imod mig med din imødekommenhed, forståelse og ærlighed. Ja, jeg var ked af det og græd hele turen hjem, men for pokker da hvor det forløste noget. Klumpen omkring hjertet er helt klart mindre og selv om jeg stadig er ked af det, har du forløst noget i mig, så det er nemmere at holde ud. Tak for dig og alt hvad du har gjort for mig

Dette skrev en kvinde, hvis mod og kærlighed er større end 10 elefanter tilsammen. I troen på kærligheden gik hun hele vejen igen og igen. Det var næsten umuligt at se, at den mand hun troede på, i virkeligheden var så bange og skrøbelig, at han alligevel valgte at svigte både hende og sig selv lige på målstregen

Gjorde det ondt ? ja for den da, det kan slet ikke beskrives hvor ondt det gør før man selv har været der. Jeg har selv været der og ved hvordan det føles, så det er nemt at sætte sig ind i hvordan det føles at tro på kærligheden, for at blive efterladt nøgen, såbar og kasseret, slået fuldstændig ud i chock.

Selvbebrejdende tanker og ondt helt ind til knoglerne starter …

ÆV …

AV !

FUCK.

HVAD SKETE DER LIGE DER ?

DET MÅ VÆRE MIN SKYLD…

jeg burde jo osse 

Hvad pokker er det lige JEG har overset ?

Jeg skammer mig over at jeg ikke kunne se det komme.

Har jeg virkelig brugt så mange år på det HER ?

Hvordan skal man så lige få værdigheden tilbage og rejse sig igen ?

Jeg må VÆRE Et dårligt menneske.

Det at miste empatien i parforholdet er langt fra usædvanligt, den bunder i frygten for at miste og blive såret.

De fleste par der kommer hos mig i parterapi i Sønderjylland er enten presset af sygdom, stress, frustrationer eller andre livsudfordringer og det at være lydhør og vise gensidig medfølelse for hinanden kan have nørklet sig godt og grundigt ind i forsvarsbarrierer og frygten for at tabe ansigt. Med det, ryger ofte både den gode nattesøvn og selvrespekten, det er noget værre shit, for murene bygges højere og højerer jo større frygten og presset er.

Med alle disse parrader oppe og med forfinede undgåelsestriggere vil empatien være skjult – heldigvis sidder den på lur i bagrunden og håber på at komme frem i lyset 🙏

DET GODE ER, AT DET ER MULIGT MED DE RETTE OPMÆRKSOMHEDER OG EN VIS PORTION MOD.

Det er klart at manglende empati skaber mange misforståelser og kampe, men når først empatien og tilliden lukkes ind så vokser ægte kærlighed og nærhed.

Manglende empati sørger simpelthen for at holde nærheden på afstand, det er ret dumt, ubevidst ja, men for pokker da, nærhed er jo det vi alle sammen længes efter og alligevel går der kludder mudder i det for de fleste.

SO WHAT TO DO LAILA ? KOM TIL SAGEN ! SLIP PARADERNE.

Det er altså en god ide at give slip, de fleste ved det godt, men nogen af os har bare ikke lært det ordenligt.

Parterapi i Sønderjylland arbejder målrettet med at fremme empati

Disse kampe indre som ydre, kan udspille sig i årevis, medmindre begge er bevidste og ved hvad de skal gøre for at bringe empatien frem. Når vi slipper paraderne og stopper med at kæmpe imod, så kommer empatien af sig selv, medmindre den SLET ikke er udviklet. (Det er en anden og meget mere ulykkelig og alvorlig sag, mere om det senere)

Er det nemt det her med empatien ? det kommer jo an på hvor meget du har lært om at være tro mod dig selv og om du kan adskille dine følelser fra andres og om du kan mærke både dig selv og genkende følelser i den anden, vise medfølelse for dig selv og din partner.

I parterapien i Sønderjylland Haderslev, arbejdes der helt konkret med at styrke empatien. Årsagen til den manglende empati bunder oftest i stress, frustrationer eller depression. Derfor anvendes der som det første redskaber til at registrerer og håndtere pres og frygt.

Med fokus på:

💚 egenomsorg og stabil nattesøvn

💚 mentaltræning, tænkepauser og accept af følelser

💚 nærværende, indlevende kommunikation

💚 kærlighedsbehov, accept og samarbejde

Du er velkommen til at reservere en GRATIS intro samtale og høre om dine eller jeres muligheder HER

Læs også “hvorfor det ikke går uden at udtrykke følelser …” HER

Kærligst fra Laila.