Hvordan man begrænser skænderier i parforholdet

Kender du det her med at tænke åhhh nej! nu igen, du mærker irritationen, fordi din kæreste siger noget bestemt og du ved at nu er der et skænderi på vej.

Dit automatiserede reaktionssystem går i gang og du bider både dine tanker og følelser i dig og håber på at konflikten går i sig selv, så du prøver at undgå eller gå i forsvarsposision.

Det her sker for de fleste.

Men konflikten går ikke i sig selv og du undgår ikke problemet, ihvertilfælde ikke på den lange bane, tværtimod, det man holder tilbage, kommer nemt ud mellem sidebenene på andre finurlige og ukontrollerede måder. Ofte bliver det usagte til endnu flere overspringshandlinger, hvor panikken tager over.

Du kan nemt opleve at panikken over uforløst vrede ender med at du bruger sex, alkohol, arbejde eller skærmflugt eller anden flugtvej som overlevelse, netop fordi du ikke ved hvordan du skal håndtere dine følelser. Vrede er en af de følelser både kvinder og mænd har det svært med.

Alt det her omkring frygt, vrede og de andre følelser er selvfølgelig ubevidst og for at blive bedre sammen med din partner, så er det vigtigt at forstå at tilbageholdt ophobet vrede ofte går nogle trælse veje, vreden vil nemlig sætte sig i systemet og spærre for forbindelsen til kærligheden, den følelse som vi alle dybest set længes efter.

Hvordan man begrænser skænderier i parforholdet

3 ting som I kan gøre for at begrænse skænderierne:

  1. stop op parker dine tanker og mærk følelsen, sig den højt
  2. anerkend det du mærker og vid hvorfor du fik den følelse og sig det højt
  3. spørg dig selv hvad du har brug for og kommuniker det til din partner

Har I brug at få redskaber til at mindske jeres skænderier, så I kan få nærværet tilbage.

Min baggrund for at hjælpe

Jeg har mere end 20 års erfaringer i arbejdet med parforhold.

Jeg har blandt andet arbejdet inden for områderne parforhold, familie og spædbørn, psykiatri, misbrug og afhængighed, undervisning af anden etnisk herkomst, børn og unge, autisme og adhd, ledelse og supervision.

Siden 2015 har jeg haft parterapien i Haderslev (Sønderjylland).

Jeg har har hjulpet par fra, b.la. Haderslev, Sønderborg, Odense, Esbjerg, Kolding, Aabenraa, Tønder og Flensborg.

Du er velkommen til at reservere en GRATIS introsamtale i min kalender.

HER kan du også læse "hvorfor kritik ødelægger parforholdet"