Kære læser.

Mange reflekterer anderledes og dybere når der falder ro på tankerne og det er ikke usædvanligt at der bliver truftet nye sundere valg i ferien og det er jo godt.

Måske er du allerede i gang med at overveje nogle nye livsmål i forhold til job, dit parforhold eller din egen personlige udvikling. Uanset hvad, så er ferien bare et genilalt tidspunkt at komme tættere på at få indfriet behov og blive mere tilfreds.

Kender du det her med, at der kan bliver tavst som døden når du prøver at kommunikere dine meninger, ønsker og behov med din partner, din eks eller andre du elsker?

kan du have følelsen af at noget er skjult, ikke bliver sagt, lidt som en varm kartoffel imellem jer ?

Måske begynder dine tanker at vandre fra, – har han fundet en anden, er jeg ikke tiltrækkende nok, har jeg sagt noget forkert, er jeg forkert, skal jeg hellere lade være med at sige hvordan jeg har det …

PYHHHHHA !  …

konsekvensen er ofte at det ender med total tavshed, måske en kæmpe konflikt og i sidste ende følelsen af at stå alene.

Når tavshed stjæler din tillid til om du er god nok, skal du råbe vagt i gevær !

Du er nødt til at se ind i dine egne lommer se godt efter i sømmene og finde det sted, hvor din største og vigtigste betydning for kærlighed ligger gemt. Ensomhed i parforholdet skaber ulykkelige parforhold.

DINE DYBESTE LÆNGSLER ER DIT PRIMÆRE KÆRLIGHEDSBEHOV – DET ER HER GULDET LIGGER

Og selvfølgelig skal du går efter guldet …

Hvis du oplever dig helt lost eller aldeles rasende over at føle dig ladt alene, så kan du være sikker på din partner har været med til at vække noget i dig som du hader dybt og på samme tid har allermest brug for.

Du kan også roligt regne med, at hvis der ikke sker noget i forhold til dine behov nu, så er du i gang med at lægge ansvaret fra dig. På den måde bliver dine behov altså ikke opfyldt.

På ingen måde !

NOT.

Tværtimod 

Du vil for evigt føle dig ladt alene og i stikken

Jamen Laila, kommer det ikke bare på et tidspunkt hvis jeg venter lidt, tænker du måske nu ?

NEJ NEJ NEJ og atter nej. Opfyldte behov kommer ikke af at vente, udsætte ved at sætte sig hen i et hjørne drikke alkohol eller præsterer dobbelt så meget. Det kommer heller ikke af at finde en anden kærlighedsperson.

Det kan godt være du får god sex og opmærksomhed i noget tid hvis du finder en anden at trøste dig med, men det varmer kort som man siger, lige som at tisse i bukserne. Alt bliver dagligdag, hvor behov og mønstre dukker op tager dig bagfra, helt uden du er forberedt på det.

Altså med mindre du er blvet skarp og bevidst om dine dybeste kærlighedsbehov og længsler efter nærhed og intimitet. Med mindre du kan sætte ord på og stå ved det du længes efter, fordi du har lært at din fortid.

Så du kan altså ligeså godt træde i arbejdstøjet NU !

Dine behov bliver kun opfyldt ved at du er helt skarp og klar i spyttet om hvad du har behov for, hvad der sårer dig og hvad der skal til for at det kommer til at ske. Det kommer kun ved at du hopper i arbejdstøjet bemærk … (på kærlighedsbehovsfronten)

Hvis din partner ikke forstår det, så er du ikke klar nok i spyttet eller måske skal du overveje at se dig om efter andre muligheder …

Sofie skrev et brev til sin mand og hun delte det med mig … 

Usikkerheden om du ville mig red mig som en mare det meste af tiden, det kørte rundt i mit hoved med tanker om jeg var god nok. Jeg prøvede at håndtere det ved at fortælle dig hvad jeg savnede og hvordan jeg havde det. Men det var som om du ikke forstod eller hørte efter hvad jeg prøvede at sige til dig. Egentlig vidste jeg godt det var et tema i mig der handlede om at være i tvivl om min primære kærligheds figur, nemlig mig og min far.

Min far druknede sig ofte i arbejde, alkohol, fjernsyn eller andre kvinder end min mor. Han var og blev tavs. Jeg var så usikker på om min far ville mig og alligevel vidste jeg det. Jeg havde jo mærket hans varme og kærlighed men den forsvandt så hurtigt som dug fra solen og en dyb tavs længsel havde sat sig i mig.  Han fortalte mig ikke jeg var elsket, den kombination af, at han var væk fra mig, altid på vej til noget andet og det ikke at blive set i øjnene blive fortalt at han ville mig, gjorde at det blev rigtig vanskeligt for mig at være sammen med dig, – og mig når det mindede mig så meget om alt det smertelige. Du repræcenterede min far og triggede hvert et sår i mig, det gjorde ondt hver gang vi var i dette dilemma.

Jeg blev ofte gal og følte mig magtesløs og alene når du ikke svarede eller prøvede at forstå. Jeg er så ked af at jeg skældte dig ud og kritiserede dig og at vi ikke søgte hjælp og fandt vejen sammen. Jeg er ked af at du ikke ville prøve at forstå. At alt dette i virkeligheden var vejen til at blive helet. Jeg elsker dig og jeg ville dig og mig så meget.

Din for evigt, Sofie.

Sofie sluttede med …

Vi formåede desværre ikke at finde hjælp til at forstå hvorfor det blev så knudret og svært. Jeg fik aldrig et svar tilbage på mit brev. Jeg græder ofte. Vi var nødt til at blive skilt for at finde glæden inde i os selv. Og Laila ved du hvad, nu er det 8 måneder siden, det er stadig rigtig svært for jeg savner ham og det smerter i mig hver eneste dag.

Ensomhed i parforholdet kan desværre nemt ende med stressbelastninger og skilsmisse

Opsamlig: 

Sofie henvendte sig til mig som så mange andre der har brug for hjælp til at håndtere sin smerte og sit savn. Hun kæmper med at finde sig selv. Hun er ked af at hun ikke kunne bryde tavsheden og finde tilliden i at tale nært om det der betød allermest for hende og hendes mand. Hun ved godt, hun ikke kunne gå vejen alene i et tillidsfuldt møde mod nærhed og intimitet. Hun ved godt at der skal to til en tango og at det kræver åbenhed og ligeværdighed.

TAK FORDI DU FØLGER MED 🧡

Parterapi i Haderslev, Sønderjylland hjælper par med at lukke kærligheden ind.

Hvis du eller du og din partner overvejer hjælp til at samarbejde om at lukke kærligheden ind tilbyder jeg en GRATIS uforpligtende samtale.

I samtalen får I klarhed over hvilke udfordringer I står med, hvad I kan gøre og om jeg er den rette til at hjælpe jer.

Læs også “sådan genfinder I kærligheden” HER

Kærlig hilsen Laila