Kære læser 💜

Når kærligheden driller …  

Når kærligheden og nærværet driller så mistrives hele familien.

Det med glæde smitter og jeg hører det igen og igen når jeg har et par siddende hos mig.

“Vores børn er bare blevet mere glade og mere rolige” er ofte en sætning jeg hører, det gør både dem og mig glad.

Sådan var det også med parret i midtjylland …

Nu skal du høre om et par der lagde timerne sammen i deres forløb og kørte til Haderslev for at få min hjælp.

Da de kontaktede mig var de trætte og max pressede begge to, føleserne sad uden på tøjet, den ene græd og græd og den anden var helt forstenet og så tom ud i blikket.

Deres børn var udfordret og reagerede med tilbagetrukkethed og udadreagerende adfærd. Hele familien var påvirket af manglende nærvær og overblik.

Sådan havde det været rigtig længe.

I takt med at vi talte om hvordan man kan håndtere pres og hvordan man åbner op for det der er svært uden at trække sig eller gå i panik, skete der gradvis en ændring i parrets reaktionsmønster. De begyndte at lytte, både til deres eget indre og til hinanden, ja de begyndte endda at stille hinanden interesse spørgsmål.

Var det nemt ? Nej det var smadder provokerende, angstfyldt og udfordrende, men de gjorde det.

De havde begge lyst til at gå deres vej fra det de mærkede undervejs.

Men de blev i det.

Hvorfor tænker du mon nu, kunne de ikke bare blive skilt eller lade som om de havde det godt ?

Nej da. De havde kæmpet sammen i mange år og dybest set elskede de hinanden, så de valgte at gå vejen sammen.

Når kærligheden driller så opstår der både rod, mistillid og manglende aftaler 

Manden sagde i slutningen af forløbet

“Min manglende evne i at udtrykke svære følelser stammer fra min barndom, jeg har simpelthen ikke lært det. Med denne træning og min kones opbakning er jeg blevet meget bedre til at være både i mine egne føleser og ikke fixe min kones men bare være der og lytte”

Det er svært for mig, men så rart at kunne, jeg oplever jeg er kommet mere nær mig selv, samtidig med at jeg kan være der for min kone. Skriveprocessen giver mig tid til ro, fordybelse og reflektion og det giver mig mulighed for at træne at udtrykke mine følelser.

Kvinden sagde i slutningen af forløbet 

“Det er virkelig befriende at jeg kan være mig selv og ikke skal fixes, det at være i skrive processen og sætte ord på hvordan jeg har det, er med til at hele nogle af de gamle sår jeg har og det er så dejligt at blive mødt og anerkendt for den jeg er”

Dette arbejdede vi med …

Tag ansvar og læg dig i selen.

  1. aftal stjernestunder, tid sammen, skru ned for præstationsniveauet, sig mere pyt end burde, pause skærme
  2. afsæt tid til nærværende dialog 10 min. hver dag, et spadestik dybere
  3. lav praktisk to do liste over hvem der gør hvad, overhold aftalerne, evaluer, accepter og juster efter 4 uger
  4. lav lister over hvad i elsker og fokuser mere på det de rgår skidt end det der går godt

Mangler du eller I hjæp til det med nærvær og det at udtrykke svære følelser ?

Har I brug for hjælp til at fungere som et team ?

Når kærligheden driller så skal der nyt fokus til …

FÅ DE REDSKABER DU SKAL BRUGE TIL AT BRINGE NÆRVÆRET OG INTIMITETEN IND I JERES PARFORHOLD:

Husk at nære dig selv og dit parforhold 😍

Reserver en GRATIS intro samtale og hør om jeres muligheder til at bringe nærvær og intimitet ind i jeres parforhold HER

Læs også “hvordan ensomhed kan ødelægge parforholdet” HER

Kærlig hilsen Laila.