Kære Læser 💙

Hvorfor nærværende samtaler med din partner ?

Mange kæmper med kommunikationen og ved slet ikke hvor og hvordan de skal starte, – men for pokker da, hvad nu hvis man slet ikke har lært det der med at samtale ?

Det er klart at vi ikke bare kan det hvis vi kommer fra en familie der ikke kommunikerede udfra følelser, interesse og behov. Det at kommunikere ud fra de praktiske gøreting og overvejende gør brug af den intellektuelle del, gør at vi nemt overhører behov og det følelsesmæssige aspekt. Når vi overhører os selv og vores vigtigste behov er det er klart at vi går forbi hinanden og rammer skævt.

DU skal lære at kravle før du kan gå …   

Først er det vigtigt at du finder ind i dig selv og ved hvad du virkelig har brug for, hvordan du ønsker at der bliver draget omsorg for dig og hvad der får dig til at føle dig elsket.

Det er desværre ikke så ligetil og enkelt som det lyder,-  vi får ofte lyst til at springe over det at mærke indad, frygten for at opdage de ægte behov lurer på den anden side af undgåelsen, for tænk nu hvis nogen synes det er helt forkert, dette er der mange der helt automatisk tænker. Heldigvis er det tydeligt for de fleste, at når vi forstår os selv og har sand medfølelse for os selv, så kan vi meget bedre udtrykke hvad vi har brug for, det er derfor det er en god god ide, for ingen kan jo læse tanker og behov, det kan vi kun selv.

Det er selvfølgelig forskelligt hvad vi har brug for, for at føle os elsket,- det afhænger ofte af hvad vi har fået eller ikke fik imens vi voksede op, snublede, faldt og rejste os igen.

Måske har du i virkeligheden brug for (og får det ikke sagt)

  • støtte og opbakning i den situation du står i
  • en betydningsfuld personlig gave, særligt udvalgt til dig
  • intens og nærværedne tid sammen med dig
  • anerkendelse i form af gestusser og eller ord
  • fysisk berøring af din krop med eller uden seksuelle undertoner

Hvorfor nærværende samtaler med din partner giver dig lysten tilbage

At lytte er en af de mest betænksomme gaver vi kan give

Der findes ikke nogen bedre måde at vise at vi interesserer os for en anden persons oplevelse. At lytte formålsbestemt vil sige at lede efter følelserne bag ordene, stille spørgsmål for at forstå mere, inkorporerer det du hører i din viden om den anden person, gøre dit bedste for at huske hvad hun / han sagde og følg op hvor det er relevant.

At lytte indebærer også at skabe en tillidsfuld atmosfære hvor personen føler sig velkommen og tryg, det er også vigtigt at dele dine egne tanker og drømme håb og bekymringer gennem sårbarheden. I at blotte dig selv kan du udvise tillid og respekt for en anden persons mening, det gør den anden person i stand til at forstå de tidligere oplevelser og anskuelser som du bringer med ind i hvad I end laver sammen.

Ja og så vækker det helt automatsik lysten til live.

Prøv det her …

Gør din samtale til en gave. Ideelt set prøver du jævnligt at gøre det i samtaler, men denne gang så gør det med fokus og intension, vælg en situation der ligger lige om hjørnet med en som er vigtig for dig, en ven en slægtning, din partner måske er det et måltid eller en gåtur i tager sammen, sluk din telefon imens give den anden person hele dit fokus, vær nysgerrig i stedet for at have en dagsorden. Hvis der ikke dukker et emne op, så stil dem åbne spørgsmål for at finde et emne som er vigtigt for dem: Hvad har optaget dig her på det seneste, hvordan går det med dit forhold til x. Lyt nøje efter og stil opfølgende spørgsmål. Del dine egne erfaringer uden at dreje samtale hen på dig selv. E- mail eller sms din ven eller kæreste et par dage senere og følg op.

Klar til at styrke kærligheden, fordi I begge fortjener det ? 

Book en uforpligtende samtale og hør hvordan I kan få den hjælp I har brug for. Lær mere om ægte interesseret kærlighed og samtale teknikker der vækker lysten til live 👇

Kærligst fra Laila.