Sådan undgår I skilsmisse 

Sommeren er her og heldigvis for det, – måske har I planlagt ferien og glæder jer til at være sammen. Måske har I allerede pakket og kufferten står klar. Men hvad med kærligheden, har I også husket at pakke den ned?

Måske tænker du nu ”hvor vil du lige hen med den Laila, man kan da ikke pakke kærligheden ned”

Jo, det kan man faktisk og det er endda en rigtig god ide at skrive sig nogle ting bag ørene inden vi holder ferie. For hånden på hjertet, vi ved godt inderst inde, at det kan være enorm bøvlet at planlægge en ferie hvor begge parter er helt enige. Med dine og mine forskellige synspunkter og ideer, dine og mine og måske vores børn, kan det være rigtig vanskeligt at bibeholde eller komme tilbage til den kærlige stemning når frustrationerne opstår. På den måde kan vi meget nemt pakke kærligheden ned.

Det går nemlig desværre ikke altid som præsten prædiker, – mange starter ferien med en masse forventninger som ikke bliver italesat, fordi der er alt for meget pres på indersiden.

Det er normalt at have konflikter og opleve pres 

Det er selvfølgelig helt normalt at have konflikter og være uenige og de fleste oplever da også at når først ferien står for døren, så forventes der ubevidst at det hele SKAL flaske sig. Det at det hele helst skal fungere med det samme kommer typisk af, at begge parter trænger til at geare ned, for op mod ferien, er der ofte så mange løse ender der skal vinges af og det er nemt at presse citronen ekstra meget for at nå det hele.

Pres PLUS pres giver hamsterhjulseffekt …

Men kroppen er ikke altid helt enig med hovedet når vi taler om at sænke presset, mange bøvler i dagligdagen med tankemylder og bekymringstanker som nemt ødelægger både nattesøvn, overblik og det gode humør. Fra dagligdagspres til feriepres giver større pres og kan i den grad være med til at give store udfordringer i parforholdet.

Derfor kan det være godt med nogle nødbremse sætninger som f.eks. “ro på, vi når det hele, træk vejret, vi HAR god tid.” Disse sætninger kan hjælpe med at fokusere mere klart og vende tilbage til det stadie, hvor vi kan se hinanden i øjnene og lytte med et mere åbent hjerte.

Jeg håber virkelig I gør det der skal til for at bringe presset ned, så I kan få den ferie der bringer jer nærmere åbenhed og nærvær.

?

Når presset falder tænker mange tanker som “skal, skal ikke” … 

Mange evaluerer bevidst eller ubevidst og gør status på det indre plan i ferien, – for en del betyder det, at der bliver tænkt og mærket efter og truffet vigtige beslutninger i takt med at presset falder. Mange ender endda med at beslutte at skilsmisse er løsningen og for nogen KAN det være den bedste løsning. For andre medfører skilsmisse ulykkelighed og fortrydelser og ofte mangler de kun nogle få justeringer til at sætte kærligheden i spil igen. Men pres og misfoståelser har gjort at de giver op tæt på målstregen til en dybere kærlighed, fordi de mangler træning i åben og kærlig kommunikation.

Sådan åbner I op for kærligheden 

Måske trænger I til at lære hianden at kende fra nye ikke opdagede vinkler, – så kan disse ledetråde hjælpe jer på vej:

5 vigtige fokuspunkter til en kærlig og ærlig ferie …

  1. Sænk dit eget pres med fokus på dit åndedræt, planlæg tid til forventningsafstemning, det forhindre alt for mange misforståelser
  2. Accepter jeres forskelligheder, hav tillid til at I begge gør jeres bedste, spørg hinanden hvad skal der til for at du føler dig elsket ?
  3. Sørg for, at afsætte tale og lytte tid dagligt max 10 min. til hver. Når I har hørt hinanden er det forbudt at komme med gode råd
  4. Giv plads til sjov og leg, det letter på det der kan føles tungt, det øger sexlysten og lysten til at være nær
  5. Evaluer hvordan I synes det går med jeres forhold og spørg hinanden om I ønsker at være kærester fortsat og begrund hvorfor

Sådan holder I fast i kærligheden  

Føler du nogle gange, at I er på vej væk fra hinanden? så har du nok ret, heldigvis kan I med konkrete redskaber få vendt bøtten, så det bliver muligt at se dig selv og din partner i et andet lys, – faktisk kan I styrke kærligheden så meget at I vil opleve en dybere mening med hvorfor I er sammen. For det er der i virkeligheden en dyb mening med.

Hvordan holder vi fast i kærligheden og hvordan får vi tilliden igen når den skrænter?

Er spørgsmål rigtig mange par stiller når de kommer hos mig i parterapien …

I er velkommen til at reservere en GRATIS intro samtale og høre mere om jeres muligeder HER

Læs mere om “hvorfor din historie betyder noget for dit parforhold” HER

Kærlig hilsen Laila, med ønsket om en dejlig nærværende ferie med den du elsker.