Frygten for at miste kærligheden kan skabe et kolosalt pres i parforholdet. Når vi går rundt og er bange for hvad der sker i fremtiden og når vi bekymre os om, hvornår der sker noget forfærdeligt som f.eks. at blive forladt eller svigtet, så bliver vi stressede og taber både overblikket og fornuften.

Hvis bare en af jer føler jer pressede i jeres parforhold, så kan det hjælpe at genkende tegnene ...

5 tegn på stress i parforholdet

  1. der er meget irritation som udmunder sig i diskussioner
  2. der er passiv aggression og beskyldninger mellem jer
  3. der er opgivelse i form af "jeg orker ikke tage diskussionen igen"
  4. der er søvnløse nætter med mange spekulationer
  5. der er mange bekymringer som hober sig op og vokser

Når først I er mere bevidste om tegnene på stress i jeres parforhold, så er det bare så meget nemmere at sætte ind der hvor skoen trykker.

Parret fra Tønder blev klar over at presset mellem dem stammede fra et savn om fysisk nærvær og den anden part et savn om at få talt om det der rører sig følelsesmæssigt. De var begge to mest optaget af at få de praktiske ting i dagligdagen til at glide, det var de faktisk supergode til.

Det blev en kæmpe øjenåbner for dem at opdage at de begge var bange for at miste kærligheden, som gjorde at de tog mere og mere afstand fra hinanden. De var simpelt hen bange for at miste kærligheden. Den måde de reagerede på havde den stik modsatte virkning end det de i virkeligheden ønskede.

Parret oplevede mange misforståelser som ofte resulterede i træthed og opgivelse. Fordi frygten fyldte så meget var de simpelthen holdt op med at lytte.

Men det gjorde de noget ved, - de lærte at tale sammen om det der var vigtigt for dem på en måde som åbnede op for de ting der stressede dem i hverdagen de ting mellem dem som ikke  var blev sagt. Der var faktisk rigtig meget som de havde holdt tilbage og allerede i første samtale oplevede de lettelsen som sænkede stress niveauet gevaldigt.

****************************************

Fra 5 tegn på stress i parforholdet til gode nærværende samtaler

Sådan oplevede parret parterapien

Kvinden:

”Allerede i introsamtalen følte jeg mig hurtigt tryg og hørt, jeg blev klar over hvorfor jeg ofte føler mig så presset. I forløbet lærte jeg at det kunne betale sig at sige hvordan jeg har det med min frygt, at det ikke er så farligt som jeg troede. Før lukkede jeg bare ned og håbede på min uro ville forsvinde, men det blev faktisk værre af det på den måde. Nu taler jeg om hvordan jeg har det. Selvom jeg har modstand på i starten så siger jeg alligevel hvordan jeg har det fordi det hjælper på at jeg får det bedre.

 Manden:

”Det var så rart at få taletid og føle mig hørt allerede i introsamtalen. Jeg har savnet at vi taler sammen om det der også er svært. Det stresser mig voldsomt ikke at tale sammen når jeg kan mærke der er noget der fylder. Jeg er så glad for de øvelser vi har fået, det har virkelig hjulpet effektivt og så på så kort tid. Jeg savner at vi bruger den anerkendende øvelse noget mere,  jeg synes den virker virkelig godt på at vi ikke kun fokuserer på det negative. Jeg er ikke så bange for at være forkert mere, det er virkelig en lettelse.

**************************************

Er parterapi noget I har overvejet ?

Jeg hedder Laila Baltser.

Jeg har mere end 20 års erfaringer i at hjælpe par tilbage til en nærvær og kærlighed.

Du finder parterapien i Haderslev midt mellem Kolding og Aabenraa.

Du kan se mere om hvad parterapien I Haderslev tilbyder HER 

OBS !

Måske har du svært ved at få din partner med i parterapi ?

Så er det muligt at få hjælp til dit eget personlige ståsted.

Se mere om personlig rådgivning HER.

Du er velkommen til at reservere en GRATIS intro samtale og høre mere om dine eller jeres muligheder.