Det kan føles sårbart og svært at gå ind i et nyt forhold med tillid og åbenhed, uden at lade frygten styre.

At opbygge tillid med en ny partner efter skilsmisse, kræver både mod og nye vinkler på kommunikationen.

Mange oplever det nemlig sårbart og usikkert at gå ind i en ny relation når der har været mistillid i parforholdet. Da det er meget nemt at tage de samme uhensigtsmæssige mønstre med ind det nye forhold prøver vi på at skjule at vi er bange. Selvom vi faktisk godt ved hvad vi tager med ind i det nye så er det ofte lige præcis det at vi gentager de dårlige mønstre vi bange for gentager sig. Når vi prøver at skjule os bag frygten og ikke taler åbent om det, så er det helt sikkert at de gamle mønstre rejser med ind i det nye.

Sådan bygger du på tilliden til din nye partner 

Du er måske blevet såret gennem svigt eller utroskab, dårlige samtaler, for mange skænderier, tavshed eller manglende kærlighed i dine forhold. Måske har du savnet nærvær, intimitet eller mere tid sammen, måske har du savnet gode dybe samtaler, måske har du savnet mere alenetid. Uanset hvad du har savnet og hvad der er sket i dine forhold. så har du hele tiden ubevidst øvet dig i at blive bedre i en nær relation. Det er selvfølgelig ikke noget vi går og tænker over men det er det der sker, vi øver os hele tiden i kærlighed.

Frygten for at blive såret igen vil formentlig ubevidst banke på din dør uanset hvor tillidsfuld du er men der er det ved frygten at den har det med at presse dig til at holde dig tilbage fra kærligheden. Den vil prøve at forhindre dig i at lægge mærke til hvad der gør dig godt også i forhold til en ny kæreste. Man kan sige det på den måde at frygten er parat til at spænde ben for at du viser din sårbarhed fordi den ikke ønsker du bliver såret igen.

Men det er faktisk lige præcis nu du har muligheden for at blive den kæreste du ønsker at være og få den kærlighed du drømmer om.

Med de erfaringer du har i rygsækken, kan du blive en super god kæreste når du er bevidst om de mønstre der spærrer for kontakten. Det kræver at du knækker koden til hvordan du bygger på tilliden til dig selv og din nye partner.

Måske har du slet ikke en ny kæreste, men oplever alligevel udfordringer med den partner du lever sammen med. Du skal vide det er aldrig for sent at få redskaber til at vække kærligheden og det er en super god ide at gå igang med de syv trin så hurtigt som muligt, inden kærligheden for alvor går i hårdknude. Det at beskæftige sig med det der modner den nære kommunikation er vejen til kærlighed og nærvær.

Sådan bygger du på tilliden til din nye partner 

7  vigtige trin der bygger på tilliden mellem dig og din nye partner 

  1. praktiser fri og åben kommunikation
  2. tilbring kvalitets tid sammen
  3. sørg for at tjekke ind på din partner hver dag
  4. kend din partners kærlighedssprog
  5. anerkend hianden
  6. grin sammen
  7. kys og lange holdenom kram

Måske har I svært ved at få kærligheden og nærheden til at fungere i jeres parforhold og måske har du eller I behov for hjælp.

De par der får hjælp hos mig har bokset med misforståelser og mistillid længe. Det har forsøgt at løse deres konflikter på alle mulige måder, men alligevel oplever de at havne i den samme slidsomme ring hvor begge parter ender med at være trætte og opgivende.Når de kommer til mig oplever 9 ud af 10 manden som kvinden, at de bliver hørt og set uden at føle sig forkerte.

Efter et forløb i parterapien

Kvinden:

"Selvom jeg overhovdet ikke havde lyst til at skulle med i parterapi kan jeg nu også tale om det der er svært iforhold til den mistillid der har været mellem os,fordi jeg ved når jeg sætter ord på så får jeg det bedre, det er jeg meget taknemmelig for at jeg kan nu"

Manden:

"Jeg er så glad for de udfordringer vi har fået, det har lært mig at vi kommer tættere på hianden når vi taler om tingene og jeg har det meget bedre fordi vi gør det. Jeg ville gerne at vi bruger øvelsen om anerkendelse noget mere for den er virkelig god til at fokusere på det vi gør godt frem for alt det negative som dagligdagen jo har rigeligt af, jeg er så glad for det vi har lært, det bedste er selvfølgelig at vi bruger det. Vi kommer helt sikkert igen for at følge op om nogle måneder"

De fleste oplever i terapien at det er muligt at tale sammen uden at kæmpe og så oplever de også at det bliver nemmere at aftale noget som begge føler sig godt tilpasse med. Det er simpelt sagt Når vi føler os hørt og respekteret så kommer kærligheden helt af sig selv. Der bliver simpelthen fyldt tiltrængt lykkehormon på de tomme depoter.

Du finder parterapien i Haderslev tæt på Kolding og Aabenraa. Laila Baltser har mere end 20 års erfaringer i parforhold og tilbyder parterapi som kortere eller længere forløb, uanset hvor i landet du kommer fra.

Hvis du har brug for hjælp til genfinde nærheden og kærligheden, så er du eller I velkommen til at reservere en GRATIS intro samtale direkte i min kalender. Samtalen foregår som et telefon- eller videomøde og varer ca. 30 min.

Husk at bygge på tilliden det betaler sig virkelig

Læs også "min mand tænker kun på sig selv" HER