Kære dig der læser med her.

Er du præcis med dit kærlighedssprog og hvad du ønsker  dig, så er det nemmere at mærke når du føler dig lykkelig.

Lykkehormoner giver indre fred og følelsen af nydelse og dem kan vi simpelthen ikke få for mange af.

Jeg ønsker mig at du klør mig på ryggen hver eneste dag i 20 min. det næste havlve år.

Jeg ønsker mig at du anerkender mig for at spille på min tuba 5 timer om dagen.

Jeg ønsker mig at vi går en tur i skoven 4 gange om ugen.

Jeg ønsker mig at du tager opvasken hver lørdag og søndag.

ja hvorfor dog ikke hvis det gør mig glad og lykkelig ?

Nix bix. Nej. Du får den julegave jeg elsker og ønsker mig. Asta basta bum, mener din partner når det kommer til hvad du har behov for.

Sådan er det selvfølgelig ikke helt, men det er alligevelnoget om det og det mange oplever når kærlighedssproget er upræcist eller decideret gået i miskmask –

Vi giver nemlig ofte dem vi elsker det vi selv elsker, ihvertilfælde når det handler om vores kærlighedsbehov. Fordi det ligger så dybt i os, hvad vi har brug for, så tror vi det er det samme den anden ønsker sig. Vi overfører simpelt hen det vi selv har brug for til andre. Det er i grunden meget kærligt ment, men ofte en misforstået godhed. Den anden har nemlig muligvis en anden længsel efter kærlighed end dig og den stikker altså dybere end som så.

Din gave i dit kærlighedssprog …

Giver dig fred og den tryghed du savner og så giver den dig lysten tilbage

Måske er du træt af gaver eller måske elsker du gaver? – eller måske er det noget helt andet der giver dig fred og lykkebobler ?

Hvis du ønsker at komme dertil,  skal du i gang med at lytte mere til dig og den du ønsker at give den helt ægte vare.

Nu da det er juletid, kan du lige så godt forholde dig til det.

Ikke alle har gaver som kærlighedssprog – måske kender du ikke engang dit eget foretrukne betydningsfulde kærlighedsbehov.

Det sprog der i virkeligheden gør dig glad og levende, som måske er noget helt andet end en fysisk gave. Noget der er givet ud fra en der elsker dig og kender dine dybeste længsler – som elsker at give dig det DU elsker. Det behøver måske ikke engang at koste en krone.

Måske er det på tide, at du begynder at interesserer dig mere for dig i første omgang.

Faktisk er der rigtig mange der bliver super glade og ellevilde af at modtage nogle kærlige ord eller fysisk berøring eller noget helt andet, frem for en gave. Faktisk er gaver ikke bare en fysisk gave. Det er meget forskelligt, hvilken slags gave der giver os lykkefølelse.

Sådan foregår det ofte, når vi ikke har styr på vores eget og misser interessen i dem vi elsker.

Selvfølgelig er det ubevidst, slet slet ikke med vilje eller for at såre. Men det sårer os på det dybe plan, når vi ikke føler os set på vores behov.

Derfor er der al mulig grund til at starte din rejse nu – hvor du åbner op for interessen for både dig og for dem du elsker.

Det handler mest af alt om interesse. Når vi misser interessen og kun fokusere på os selv, hænger vi fast i førskolealderen, der hvor  vi var omkring 3 år hvor det handlede om at finde ind i sig selv, ved at spejle os i de andre. Når han gør sådan, så er det nok sådan man skal gøre, så er det det jeg gør osv…

Din gave i dit primære kærlighedssprog er vigtigst

De fleste bliver nu alligevel glade for en gave på en eller anden måde, men dybest set ligger der en hel særlig betydning til grund, for det der gør at vi føler os elsket.

Sådan dybt ind i hjertet.

Er du en af dem der nemt overhører dine længsler og behov – fordi du tænker mere på andre, sætter dig selv til side ? Synes du, at du er enorm egocentreret, hvis du tænker på dig selv først?

Så er du slet ikke alene.

Måske kender du til inderst inde at føle dig skuffet, bare sådan en lille smule, som et stik ind i hjertet, når dine nærmeste overser hvad du har brug for, eller skyder ved siden af.

Det er nemlig sådan, at de fleste skyder forkert i de ægte kærlighedsgestusser, når det kommer til det at ramme plet hos vores nærmeste.

Mange af de konflikter og misforståelser, hvad enten det foregår indeni eller opstår imellem os, sker på baggrund af vores ikke udviklede ego.

Men vi kan lære det ved at vende det hele lidt på hovedet.

Lyder det sært?

Måske, men ikke desto mindre sandt.

Jeg ser det dag ud og dag ind – når mænd og kvinder opsøger min hjælp til at få kærligheden sat i spil.

Jeg kender det fra mig selv – hvor vildt det var for mig, da jeg fandt ind i mit kærlighedsprog og blev klogere på dem jeg elsker – hvilken forskel det gjorde, både for mig og for dem.

Det hele blev bare meget mere kærligt og trygt.

Din gave i dit kærlighedssprog giver dig ro til at udvikle dig

Altså … 

Hvis vi vil udvikle os – forstå os selv, vores partner, vores børn og endda vores venner – så er vi nødt til at turde skrue op for interessen og vide hvad vi skal gøre for at få den kærlighed vi længes efter og fortjener.

Spørge … lytte til nuancer og forskelle – med kærlighed, forståelse og respekt.

Vil I være skarpe på jeres primære kærlighedssprog så I kan få lysten tilbage ?

Kontakt parterapeut Laila Baltser for en GRATIS uforpligtende samtale i dag

Kærlige hilsner fra Laila.