For mange bekymringstanker

Måske kender du det.

Hvad nu hvis, det slet ikke er som du går og frygter.

Tænker du af og til – hvad nu hvis  …

–  Jeg mister mit job

– kærligheden forsvinder

– Jeg ikke kan finde ud af det

– Nogen eller jeg dør i morgen

– Ikke har penge nok

– Jeg bliver syg

– De griner af mig

– Min kæreste slet ikke kan li mig

– Jeg har misforstået det hele

– Nogen opdager hvordan jeg har det

– Nogen tror jeg er sur

– Verden går under

For mange bekymringstanker aktiverer uro i nervesystemet

Alt for mange bekymre sig alt for meget. – faktisk bruger mindst hver anden kvinde eller mand der kontakter mig, omkring 70 % af deres vågne tid på at bekymre sig. Det bevirker desværre, at de nemt kommer væk fra det de drømmer om og længes efter.

Det ødelægger så nemt som ingenting kontakten og nærværdet til dem vi elsker.

Parforholdet er særligt udsat for at miste gnisten og intimiteten,- når bekymringstankerne tager overhånd.

Det særlige ved bekymringstanker er, at de har det med at vokse sig store, når vi fokuserer på dem og lader dem styre.

Når bekymringstankerne virkelig har overtaget, så tror vi ofte at det er sådan det skal være.

Men det er det ikke. Det er vores tanker der har spillet os et puds.

Fordi vi har for meget tid til at tænke.

Måske tænker du nu “Laila nu må du da lige prøve at lytte efter hvad der sker i vores verden, der er da rigtig god grund til at bekymre sig, med alt det der sker rundt omkring os.

Tilbageblik

Lad os gå lidt tilbage i tiden, dengang hvor vi sloges med sværd og køller, da vi gjorde det der grundlæggende skulle gøres hvor vi forsvarede vores familier. – Vi fandt naturlig føde og tilberedte det vi havde brug for, vi sørgede for, at at der var børn nok der kunne føre slægten videre i den ånd der herskede.

Bekymringstankerne havde en helt anden plads med et naturlige islæt i at leve nu. Selvom der var jagter og battels der skulle kæmpes, så levede vi mennesker både mere i et med naturen og efter de behov der er grundlæggende for vores ophav.

Det går skidt, når vi mister kontakten til nuet, så vi er faktsik hvis du spørger mig, nødt til at lave en uvending.

Er det ikke det livet handler om, altså at leve livet ud fra vores drømme og ønsker. – passe på hinanden, lige nu, ikke udsætte og skubbe, fordi vi ikke ved hvad fremtiden bringer ?

Tænker du ofte, at du ikke burde bekymre dig så meget og i stedet skulle fokusere på det der giver dig indhold i det liv du har nu ?. –

så læs med her og hør hvordan dit liv kan forme sig, når du lærer, hvordan du fokusere på dig og det du drømmer om.

Hjælp til For mange bekymringstanker blandt børn og unge 

En lystfyldt dag

Hør engang.

En lystfyldt dag, uden at hænge fast i bekymringshjulet:

Forestil dig, du vågner hver morgen, uden lyden af vækkeuret. – først når du føler dig helt udhvilet, din lyst har sejret. Du står op med en følelse i kroppen af dejlig afslappethed og nysgerrigheden til at træde undersøgende ud i livet. Med tanken om, “jeg har god tid til min kaffe, bare sidde og mærke kroppen komme til live, ikke jage, alting til sin tid”. Når du føler dig klar, går du en tur, en tur hvor sanserne åbner sig og hvertrækningen fyldes naturligt. – helt ud i lungespidserne og ned til fødderne, her hvor roen, overblikket og lysten til mere breder sig ud i alle celler.

Efter din gåtur, hvor du gav dig tid til at undersøge en masse som fangede din interesse, fordyber du dig i det du er interesseret i. – det du elsker allermest, som giver dig inspiration, lyst og taknemmelighed, lige indtil du har brug for et hvil, en pause, der lader alle dine batterier op igen. Du smider dig i en skøn hængekøje, dagdrømmer og falder hen.

Når du føler dig udhvilet

Når du føler dig udhvilet, går du helt naturligt igang med at foretage dig det du synes er vigtigt. – med moderat tempo, uden at presse, med tanken om, “jeg når det jeg når i dag, det er helt fint”. Du omgås de mennesker du elsker og sætter pris på og du nyder virkelig al den anerkendelse og opmærksomhed du får og giver.

Månen er stået op, du mærker varmen, trætheden og alle dine følelser og tænker “hvor er livet dog smukt”. Med et smil på læben går du i seng helt naturligt fordi du er træt, du mærker at der ikke er mere at gøre i dag med tanken om,”i morgen er der atter en dag og glæder dig over det du har udrettet. Du lægger dig tæt ind til din kære og føler dig mæt, tryg og elsket.

Nu tænker du sikkert, “Laila det kan jo ikke lade sig gøre, er du naiv eller er du bare en drømmer “?.

Det kan godt være jeg er en drømmer og temmelig naiv, det kan jeg fint leve med og jeg ved det kan lade sig gøre at få det liv man drømmer om. Sådan er mit liv og jeg hjælper dagligt andre med at få drømmene på skinner. Det er ret fedt og SJOVT.

Ikke at jeg ikke har dårlige dage, hvor jeg bekymre mig mere end andre dage eller dage hvor jeg bare er træt, men jeg lever efter mine drømme. Jeg har lært at slukke for mine bekymringer og stoppe dem i tide, inden de slider mig op.

Træning HVER DAG

Det har ikke altid været sådan, jeg har slidt og slæbt, været helt konfus og måttet lade mig omdirigere noget så kraftigt, (ikke uden modstand). For at lære at lytte til mine behov, jeg har været helt ude i modpolerne, der hvor jeg troede mit liv var slut, for til sidst at få endnu mere hjælp til at lytte til mit ubevidste sande spejl.

Det kan du også …

For mange bekymringstanker kan stoppes

Hvis du er en af dem der lader dine bekymringer styre dit liv, kan jeg på det varmeste anbefale dig at få hjælp – eller i det mindste overveje hvad du kan gøre for at få det liv du længes efter.

Selvfølgelig kun hvis du vil.

Det er ikke sikkert det er mig der skal hjælpe dig til at finde din vej, jeg ønsker bare at du får det liv du længes efter. Fordi jeg ved hvad det betyder og hvilken kæmpe forskel det gør at justere, siger jeg dette til dig.

Du er velkommen til at benytte dig at en gratis samtale og høre nærmer om det giver mening med den helheds – tilrettelagte trivsels plan, jeg kan tilbyde dig.

Min anbefaling til dig:

Se nu at gå efter det liv du drømmer om, inden livet er slut, få hjælp til at håndtere dine tanker, så det er dig der styrer og ikke dem.

Ønsker du hjælp og en plan, så er du hjertelig velkommen til at booke en GRATIS intro samtale.

Læs gerne “hvad er metakognitiv terapi” HER

Læs også “hvad er angst” HER

Kærligst hilsen Laila.