Kære læser

Vidste du at …

Dit primære kærlighedssprog giver dig kærlighed

Er du præcis med dit kærlighedssprog og hvad du ønsker  dig, så er det nemmere at mærke når du føler dig lykkelig.

Lykkehormoner giver indre fred og følelsen af nydelse og dem kan vi simpelthen ikke få for mange af.

“Jeg ønsker mig at du klør mig på ryggen hver eneste dag i 20 min. det næste halve år”

“Jeg ønsker mig at du anerkender mig for at spille på min tuba 5 timer om dagen”

“Jeg ønsker mig at vi går en tur i skoven 2 gange om ugen”

“Jeg ønsker mig at du tager opvasken hver lørdag og søndag”

ja hvorfor dog ikke, hvis det gør dig glad og lykkelig ?

“Nix bix. Nej. når vi er to til den tango, tænker vi nærmere “du får den julegave jeg elsker og ønsker mig. Asta basta bum.

Sådan er det selvfølgelig ikke helt eller altid, men det er alligevel noget om det og det mange oplever når kærlighedssproget er upræcist eller decideret gået i miskmask eller konflikt, så er man ender med at være ulykkelig.

Derfor giver vi vores partner det vi selv ønsker 

Vi giver ofte dem vi elsker det vi selv elsker, ihvertilfælde når det handler om vores kærlighedsbehov. Fordi det ligger så dybt i os, hvad vi har brug for, så tror vi det er det samme den anden ønsker sig. Vi overfører simpelt hen det vi selv har brug for til andre. Det er i grunden meget kærligt ment, men ofte en misforstået (egocentreret) godhed. Den anden har nemlig muligvis en anden længsel efter kærlighed end dig og den stikker altså dybere end som så.

Dit primære kærlighedssprog giver dig kærlighed og selvværd

Er dit selvværd lavt ? så er du ikke spor alene og så har du særligt brug for at dykke ind i dit kærlighedssprog, – mange kæmper nemlig med lavt selvværd fordi de ikke har fået deres kærligehdsbeholder fyldt op undervejs i livet, men det altså aldrig for sent.

Måske er du træt af gaver eller måske elsker du gaver? måske er det noget helt andet der giver dig fred og lykkebobler.

Hvis du ønsker at komme derhen hvor du føler dig elsket, vil jeg anbefale dig at lytte mere indad og stå ved hvad du ønsker dig. Nu da det er juletid, kan du lige så godt forholde dig til det.

Ikke alle har gaver som foretrukken kærlighedssprog – måske kender du ikke dit eget betydningsfulde kærlighedsbehov.

Det sprog der i virkeligheden gør dig glad og levende, som måske er noget helt andet end en fysisk gave. Noget der er givet ud fra en der elsker dig og kender dine dybeste længsler – som elsker at give dig det DU elsker. Det behøver måske ikke engang at koste en krone.

Måske er det på tide, at du begynder at interesserer dig mere for dig og DINE BEHOV.

Faktisk er der rigtig mange der bliver super glade og ellevilde af at modtage nogle kærlige ord eller fysisk berøring eller noget helt andet, frem for en gave. Faktisk er gaver ikke bare en fysisk gave. Det er meget forskelligt, hvilken slags gave der giver os lykkefølelse.

Mange kæmper desværre rigtig meget med at få den kærlighed de fortjener uden at nå i mål, men så længe du ikke har styr på dit eget går det simpelthen ikke i opfyldelse, hverken for dig eller din partner.

Selvfølgelig er det ubevidst og slet slet ikke med vilje eller for at såre at vi ikke giver og modtager det vi reelt har brug for, men det sårer os på det dybeste plan, når ægte kærlighed udebliver.

Derfor er der al mulig grund til at starte din rejse nu, den rejse hvor  du tør åbne op for interessen for både dig og for den / dem du elsker.

Det handler mest af alt om interesse for forskeligheden, men når vi misser fokus og overblik, kommer vi nemt til at hænge fast i enten eller, der hvor vi  kæmper en brav kamp for at opnå at INGEN må snydes, – vi går til forhandligsbordet og derfra med følelsen af ikke at være tilfreds. Vi forstår simpelthen ikke fordelene ved forskellighederne når vi kæmper.

Dit primære kærlighedssprog giver dig kærlighed og det fortjener du

De fleste bliver glade for en gave på en eller anden måde, men dybest set er der en særlig grund til hvorfor netop dit kærlighedssprog betyder noget for dig. Sådan dybt ind i hjertet.

Hvis du eller din partner oplever stress, angst eller depression opstår der nemmere konflikter og misforståelser i hverdagen. Disse belastninger er med til at ensomhed i parforholdet sniger sig ind og i værste fald kan det ende med skilsmisse hvis ikke I ved hvordan I håndtere de svære følelser.

Med særlige kommunikationsteknikker kan I komme langt med kærligheden. Det er virkelig værd at beskæftige sig med det der betyder mest for dig og din partner så kærligheden kan komme til at blomstre.

Er du en af dem der nemt overhører dine længsler og behov – fordi du tænker mere på andre og sætter dig selv til side ? Synes du, at du er enorm egocentreret, hvis du tænker på dig selv først?

Så er du slet ikke alene.

Måske kender du til inderst inde at føle dig skuffet, bare sådan en lille smule, som et stik ind i hjertet, når dine nærmeste overser hvad du har brug for, eller skyder ved siden af.

Det er nemlig sådan, at de fleste skyder forkert i de ægte kærlighedsgestusser, når det kommer til det at ramme plet hos vores nærmeste.

Mange af de konflikter og misforståelser, hvad enten det foregår indeni eller opstår imellem os, sker på baggrund af vores ikke udviklede ego.

Men vi kan lære det ved at vende det hele lidt på hovedet.

Lyder det sært?

Måske, men ikke desto mindre er det sandt.

Jeg ser det dag ud og dag ind, når mænd og kvinder opsøger min hjælp til at få kærligheden sat i spil.

Jeg kender det fra mig selv – hvor vildt det var for mig, da jeg fandt ind i mit kærlighedsprog og blev klogere på dem jeg elsker – hvilken forskel det gjorde, både for mig og for dem.

Det hele blev meget mere kærligt og trygt og  ikke nok med det, rigelige mængder af den slags, udløser kærlighedshormonet oxytocin som er modstykket til depression.

Din gave i dit kærlighedssprog er altså dødvigtig …

Hvis vi vil udvikle os – forstå os selv, vores partner, vores børn og endda vores venner – så er vi nødt til at turde skrue op for interessen og vide hvad vi skal gøre for at få den kærlighed vi længes efter og fortjener, – det er livsvigtigt.

Spørge … lytte til nuancer og forskelle – med kærlighed, forståelse og respekt.

Ønsker I hjælp til parforholdet ?

Du er velkommen til at reservere en GRATIS intro samtale HER

Læs også “loyalitetskonfliktens ulykkelige konsekvenser i parforholdet” HER 

Kærlige hilsner fra Laila.