Hjælp min kone er skide sur, handler om hvorfor vi skal stoppe med at pleace og istedet forene vores indre stryke og sårbarhed ...

Når passionen forsvinder sammen med kærligheden

Og så råbte hun mig lige op i ansigtet på mig. ”Jeg elsker at danse og synge, det gjorde vi rigtig meget i starten af vores forhold, sådan helt spontant bød du mig op til dans, det var som om du ikke tænkte over hvad du skulle gøre, du lyttede vist bare til din lyst og hvor fanden er den lige blevet af? Det varede desværre kort, af en eller anden grund stoppede det som jeg virkelig elskede i vores relation. Jeg har savnet det hver eneste dag i de 6 år vi har været sammen.”

Terapeut: ”hvorfor siger du så ikke at du vil have noget af det du elsker tilbage? ”Jamen når jeg prøver at sige noget om det bliver hun tavs og jeg bliver skidesur og begynder at forklare alt muligt, lysten er fuldstændig blevet til surhed og tavshed jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op længere. Jeg har mest lyst til kaste håndklædet i ringen”

Dette er en meget klassisk beskrivelse af et forhold hvor passionen er gået fra lyst til pligt og indre konflikter med rigtig mange tanker om hvordan man passer ind i forholdet. Det er som om vi stopper med at løbe en risiko når vi tror vi er trygge og safe, men det vi faktisk ikke. Jo mere vi prøver at passe ind jo mere ballade sker der ofte. Så når din kone eller din mand er skidesur, så er det fordi der er noget der mangler, noget lyst der er pakket ind i bange for at blive forladt, træde ud af Komfortzonen eller blive gjort forkert.

Du behøber ikke være bange for at vise dig fra alle dine sider

Når din kæreste, kone eller mand er skide sur så VIL det aktivere din frygt, det er ok, deal med din frygt, den er adgangsbilletten til dit unikke følelsesliv både kraften, saften og sårbarheden. Du skal ikke af med nogen af delene, du behøver ikke undgå længere, det er noget nogen har bildt dig ind, nogen der har misforstået hvad livet handler om, de gik glip af meget kærlighed og passion. Du behøber ikke gå glip af kærligheden og passionen, du behøver altså ikke være bange for at være for meget, at være passioneret og være dig selv, det er vigtigt at du tør vise den ægte vare nemlig  HELE DIG. Det kan selvfølgelig give noget modspil og nogle rap over fingrene, i værste eller bedste fald skal du sige farvel, det vil vække din frygt, men det må du tage med. Mest er alt, ser det ud til at forholdet lever bedre, sjovere og mere passioneret, når der skabes rum til at være de personer vi er med alle nuancerne.

Stop med at please

Alt for mange har lært at være de pæne, tage hensyn, pleace og tænke over hvordan den anden vil have det med dit, dut og dat. Selvfølgelig skal vi tage hensyn og være ordentlige, men der er da en grænse hvis vi ønsker at føle os som frie og levende mennesker, vi er jo ikke robotter for pokker. Slip nu kontrollen og hensynsbetændelsen lidt, du kan alligevel ikke fixe din kæreste, det er ikke dit job. Det er dit ansvar at stå frem med HELE DIG. Se nu at få kontakt til din indre stemme, der hvor styrken og din sårbare side danser passionens kærlighedsdans. Vis hvem du er. Du vil blive elsket for den du er hvis du tør. Hvis ikke så er det om at smutte.

Kæmper I med surhed og tavshed og er det svært at finde ind i passionen, kærlighedens forlængede arm, så gør noget. Husk dig selv på, livet varer ikke for evigt.

Min baggrund for at hjælpe

Jeg har mere end 25 års erfaringer i arbejdet med især børn, unge, familier, par, kvinder og mænd som havde brug for støtte og hjælp til et liv i mental og følelsesmæssig trivsel.

Jeg bruger både musikken og forskellige psykodynamiske redskaber til at skabe et rum hvor der er rart at være. Jeg har brugt musik som pædagogisk redskab i over 20 år og privat siden jeg var 6 år gammel.

Derudover er jeg certificeret socialpædagog og psykoterapeut med speciale i stress, angst og parterapi. Jeg har gennem utallige kurser, videreuddannelse og personlig udvikling, specialiseret mig i familiens og parforholdets trivsel og kommunikation.

Jeg har blandt andet arbejdet inden for områderne familie og spædbørn, psykiatrien, misbrug og afhængighed, undervisning af anden etnisk herkomst, børn og unge, autisme og ADHD, ledelse og supervision.

Siden 2015 har jeg haft parterapien v. Laila Baltser i Haderslev (Sønderjylland) tæt på Kolding og Aabenraa, hvor jeg hjælper par og hele familien tilbage i trivsel.

Ønsker du at læse mere om jeres muligheder for parterapi så KLIK HER 

Læs også "når utroskaben rammer" HER

Har I brug for hjælp?

I er velkommen til at benytte jer af en GRATIS intro samtale, hvor vi har en snak om jeres muligheder.