Kære læser.

" Stop med at have ondt af dig selv, snup en tudekiks ! "

"Min mand tænker kun på sig selv, han tager overhovedet ikke ansvar, han er virkelig så kold og hård overfor mig når jeg er ked af det" sagde kvinden jeg talte med i terapien forleden.

I virkeligheden handler det her om at både kvinder og mænd kan være enormt selvkritiske og hårde ved sig selv, på indersiden, i tankerne og på samme tid ihærdigt kæmpe for at undgå nærheden. Det handler om at de ikke får talt sammen på en måde der ikke dræner energien, en måde der nærer dem begge, en intens samtale hvor der bliver lyttet uden at nogen af parterne føler sig forkert eller blive behandlet som et et ansvarsløst barn.

Men ofte sker der det at der helt automatisk opbygges murer mellem parret som har det formål at ingen kommer ind til hverken grænserne, de bløde eller de kærlige sider. Det er selvfølgelig ikke så godt, når vi ser det ud fra det lys at parterne savner nærvær og kærlighed.

Overtænkning og undgåelsesmanøvre er med til at nedbryde kærligheden, faktisk uden vi lægger sønderligt mærke til det.

Og hvor ved jeg så lige det fra, tænker du måske nu.

Jamen udover at jeg har arbejdet intenst og koncenteret med mine egne overspringshandlinger, sårbare sider og det at være menneske på godt og skidt, igennem mine mange års erfaringer som parterapeut og psykoterapeut hvor jeg har talt med rigtig mange og ved utallige skarpsindige spørgsmål og tilbagemeldinger, så ser billedet ret klart ud ...

9 ud af 10 kvinder og mænd kæmper dagligt med fokusering på tankerne frem for at mærke kroppen hvor kærligheden sidder.

De fanger simpelthen ikke de behov der er knyttet helt naturligt til det at være menneske og dermed desværre heller ikke de kærlige følelser.

Istedet bruger de oceaner af tid på at bekymre sig, lave overspringshandlinger eller fokusere på negative tanker om dem selv eller andre.

Selvfølgelig vil det tære på kærligheden når de det meste af tiden prøver på at undgå ( altså kærligheden )

Det hele kan komme til at virke som om at hverisær kun tænker på sig selv, egentlig er det også det der sker, fordi begge parter kæmper på hver sin måde for at overleve.

Giver det mening ?

Når kvinden siger "Min mand tænker kun på sig selv" så handler det ofte om at der er opbygget nogle beskyttelesesværn som spærre for kontakten. Det værste er, at de på den måde undgår og går glip af det mest eventyrlige, nemlig alt det sjove, alt det nære, deriblandt kærligheden, venskabet og intimiteten.

”Stop med at have ondt af dig selv, tag dig nu sammen (tag en tudekiks) er en klassiker der flere gange dagligt popper op i de flestes kønne hoveder.

Egetlig ved vi godt at de negative paniktanker kun gør det hele værre, at det lægger et pres eller en dæmper på præstationsområdet og at det ikke på nogen måde skaber overblik og gode resultater eller for den sags skyld nærvær. Men fordi det er blevet en ubevidst vane ja så kører rigtig mange med tankerne som en slags autopilot.

Vi holder simpelthen op med at leve og være i nuet når vi fokuserer på hvad der sker i fremtiden og når vi ærger os over fortiden, det er rigtig synd når nu nærværet ligger lige om hjørnet og hvis vi bare tør træde det skridt frem, række ud og se ind i kærligheden.

Kærlighed behøver ikke bide fra sig hver gang.

Når vi nu ved det her og er så kloge, så er der vel al mulig grund til at fange panikken inden den breder sig. Netop det at kunne bremse de tanker der sætter det hele i gang sørger for at det er muligt at genetablere fodfæste, så vi kan have tillid til de kropslige signaler der leder os til kærlighed.

Ofte er der slet ikke grund til at gå i panik og i virkeligheden er vi alt for hurtige til at konkludere hvad vi tror vi mærker og ofte går vi altså helt galt i byen og rammer ved siden af.

Vi er nødt til at være langsommere for at kunne observere hvad vi tænker og mærker

Det nytter ikke noget at vi griber ud i det blå fordi vi tror noget, eller fordi vi er gået i panik. Vi er nødt til at spørge kroppen og have den med på råd. Så hvis du vil i mål med at kunne mærke kærligheden, så er det en god ide at have teknikker der hjælper dig med at bremse eller pause dine panik eller overtænkningstanker.

Bygger I på kærligheden eller nedbryder I den ?

Det er ikke sikkert I er klar over hvis I er i gang med at nedbryde kærligheden, men det gør vi typisk automatisk når vi ikke er nærværende.

Måske er nedbrydelsen sket over tid og kommet snigende ind ad bagdøren, måske ved I ikke helt hvordan I skal nære og pleje kærligheden, måske er I løbet ind i en labyrint hvor det er svært at finde vejen.

Uanset hvad der gør at kærligheden ikke helt er som I kunne tænke jer, så er der en masse I kan gøre.

En ting skal du vide og det er sten sikkert, det er ikke nok at tage en tudekiks og prøve at tage jer sammen, det der hjælper på den lange bane er at få talt sammen på en måde der føles tillidsfuldt, repsektfuldt og kærligt.

Med den kærlige, indlevende og respektfulde samtale bygger I kærligheden op igen og det behøver ikke tage lang tid.

Med et mix forløb eller 2 dages intensivt program til jeres parforhold, får I både sparring, redskaber og inspiration 

Helt konkret får I ...

  • Hjælp til håndtering af tanker og følelser
  • Hjælp til jeres kommunikation og jeres kærlighedssprog

Begge dele er nødvendige og hænger nøje sammen med hvordan I får kærligheden og intimiteten til at leve igen.

Hvis I har brug for min hjælp, så er I velkommen

Du eller I kan reservere en intro samtale direkte i min kalender -

eller kan du tage kontakt til mig på min telefon eller min mail.

Du finder parterapi Laila Baltser i Haderslev Sønderjylland mellem Aabenraa og Kolding.

Ventetid 14 dage.

Læs også "hvorfor er jeg sur på min kæreste" HER