Kære læser.

Når frustrationerne er skjult imellem jer og det alligevel mærkes og I ikke får luftet ud eller italesat hvad det der trykker, så kan det føles helt håbløst og langt væk fra det der gør parforholdet levende.

Frustration er en vigtig følelse.

Det er ikke fordi der som sådan er noget i vejen med frustration og det er vigtigt du ved at det handler mere om hvordan du tackler den. Frustration er en del af vreden og utilfredsheden som naturligt opstår når der er noget vi savner.

Frustration er en del af frygten for at miste det vi har brug for, derfor skal vi bruge denne følelse til at gå efter det der gør os glade. 

Men når vi ikke når ind til kernen af problemet og når vi ikke kender os selv godt nok, så kan vi nemt rende rundt som en løve i et bur, pustende og stønnende, lave grimasser og lyde der indikerer at der er noget galt, - også uden at være præcise med hvad der egentlig mangler 🙃 

Dette overraskede parret i terapien forleden dag.

"Det er godt nok skarpt set Laila, jeg var ikke klar over at mine reaktioner hænger så meget sammen med min frygt, jeg vidste godt at jeg reagerer, ud fra noget jegt har lært, men nu er det virkelig tydeligt for mig hvorfor jeg er så frustreret.

Skjult vrede kan skabe vældig meget afstand og dermed frustration 🤐

Mange par oplever som årene går og i takt med at der måske kommer børn og alle mulige og umulige andre gøremål ind i hverdagen, at afstanden på det intime og kærlighedsmæssige aspekt kommer snigende.

Det er helt nomalt at vi søger hver vores udfordringer når forelskelsen har lagt sig, det er en del af vores normale udvikling. Men når vi kommer for langt væk fra hinanden og glemmer at tjekke ind og fylde brænde på kærlighedsbeholderen, så bliver vi nemt taget med bukserne nede.

Ofte lægger vi ikke mærke til hvad der er sket undervejs og det kan ende med, at det viser sig, at begge parter gik rundt og følte sig indskrænkede, krænket og uforløst, ikke set og ikke hørt eller noget helt andet.

Alt for mange går for længe med det der nager 

Alt for mange par lever deres liv uden at stoppe op og tjekke ind på hvad der reelt udløser livsglæde i dette nu, altså får sat ord på det der nager og det der mangler løbende. Vi er nødt til at forstå at vi hele tiden er i udvikling og for at kunne følge med og vide hvor vi har os selv og hinanden, det gør kun det hele værre når vi overhører signalerne og udsætter.

Vi er sådan set både lidt dovne og temmelig bange 

Fordi vi håber på at det der føles træls forandrer sig af sig selv, så lader vi ofte stå til og opdager lige sent nok at vi har trukket den lidt for længe. Inderst inde ved vi det godt, men frygten for at være til besvær, gøre den anden sur eller såre, ligger så dybt i os at vi helst lader være.

Når vi lader stå til har det konsekvenser

Når tilbagtrækingen og frustrationerne har stået på for længe og vi lader stå til, så er det altså bare vanskeligere at få fat i den lange ende af kærligheden igen. Det er ikke alle der opdager hvad der sker som tiden går, langt fra alle tør sætte ord på frustrationerne før det er for sent, men der er en måde at forebygge at det ender helt galt.

Parterapi hjælper både med følelserne og kommunikationen  😍

I parterapien får I hjælp til at håndtere at tjekke ind på jeres følelser og kommunikere om det der er vigtigt for jer. I får konkrete redskaber og træning i håndtering af frustration og alle de følelser der ligger under og som gemmer på guldet, nemlig kærligheden, det at stå sammen som et team og det at kunne give sig hen i glæde og tillid.

Den tabte forbindelse kan sagtens genfindes hvis I ændre det der skal til

Er I der, hvor I overvejer at starte et nyt kapitel i jeres liv, hen mod livsglæde, intimitet og fælles værdier ?

Så vil jeg gerne hjælpe jer.

Med et basis eller mix - forløb, får I hjælp til at dykke ind I jeres fælles rejse hvor I hverisær fokuserer på det der giver jer livsglæde og hvor I får hjælp til at kommunikere indlevende om det der er vigtigt for jer.

Du finder mere om disse aktuelle forløb HER

Ønsker du eller I at komme i gang med det samme 😊

Mit mini - online forløb er perfekt at starte ud med, - her finder du 5 effektive teknikker, der hjælper dig med at håndtere din frustration så du kan være mere nærværende. Teknikkerne indeholder både hjælp til dig og din frustration og hjælp til dagligdags kommunikation med din partner. Kurset er dit for evigt.

Fordi du er med her på mit nyhedsbrev, så er der selvfølgelig fordele for dig, du får kurset til mere end halv pris.

Se mere om kurset HER

Laila Baltser tilbyder parterapi både online og som fysisk fremmøde i Haderslev. Hun har gennem de sidste 20 år modtaget kvinder og mænd fra hele Danmark, Flensborg, Vejle, Ribe, Tønder, Norge, Kolding, Aabenraa og Sønderborg.